OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Su-35: Νέες αναφορές για πιθανή προμήθεια 24 ρωσικών μαχητικών στο Ιράν

27/12/2022 - 14:02
Su-35
Share on FacebookShare on Twitter

Πρόκειται για μια υπόθεση που έχει απασχολήσει αρκετές φορές τόσο την Δύση, ωστόσο σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αναφορές από Δυτικούς αξιωματούχους πληροφοριών, είναι αρκετά πιθανή η προμήθεια ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών τύπου Su-35 στο Ιράν, στο πλαίσιο της ενισχυμένης συνεργασίας των δύο πλευρών, υπό το φόντο του πολέμου στην Ουκρανία.

Τόσο το Channel 12 όσο και το I24TV μεταδίδουν ότι μια πλήρης μοίρα συνολικά 24 ρωσικών μαχητικών αεροσκάφη 4++ γενιάς τύπου Su-35 που κατασκευάστηκαν αρχικά για την Πολεμική Αεροπορία της Αιγύπτου, είναι πολύ πιθανό να παραδοθούν τελικά στο Ιράν, σε μια συμφωνία αμοιβαία επωφελής και για τις δύο πλευρές, σύμφωνα με όσα αναφέρουν δυτικές πηγές πληροφοριών. Μετά την «κατάρρευση» της συμφωνίας με το Κάιρο, η Μόσχα αναζητά απεγνωσμένα πελάτες για να πουλήσει τα μαχητικά αεροσκάφη, ενώ βάσει μιας  πρόσφατης έκθεσης πληροφοριών, Ιρανοί πιλότοι ήδη εκπαιδεύονται στην λειτουργία και την χρήση των συγκεκριμένων μαχητικών.

 

Su-35 της αιγυπτιακής Πολεμικής Αεροπορίας

Από την άλλη, η Τεχεράνη έχει ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για τα ρωσικά αεροσκάφη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ο Διοικητής της Ιρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Ταξίαρχος Χαμίντ Βαχεντί, είχε δηλώσει στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Borna ότι ότι τα μαχητικά τύπου Su-35 είναι στην ατζέντα της ιρανικής Πολεμικής Αεροπορίας (IRIAF) αντί για τα μαχητικά τύπου Su-30 και η Τεχεράνη επιδιώκει να τα αποκτήσει, προκειμένου να αναβαθμίσει τις αεροπορικές της δυνάμεις με αεροσκάφη 4++ γενιάς.

Μέχρι στιγμής, το Ιράν έχει προμηθεύσει με πάνω από 1.500 drones – «καμικάζι» τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις, προκειμένου αυτά να χρησιμοποιηθούν στην Ουκρανία, ενώ αναμένεται να συνεχίσει τις προμήθειες με τέτοιου είδους στρατιωτικό εξοπλισμό στο σύντομο μέλλον και έτσι η Τεχεράνη θα μπορεί να λάβει ανταλλάγματα, όπως συστήματα αεράμυνας ή ακόμα και τα μαχητικά αεροσκάφη, κάτι που απασχολεί ιδιαίτερα και το Ισραήλ.

Στα μέσα Δεκεμβρίου, ο Τζον Κέρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, δήλωσε ότι «το Ιράν ενδέχεται να λάβει μαχητικά αεροσκάφη την επόμενη χρονιά», κάτι που «θα αύξανε σημαντικά» τις δυνατότητες της ιρανικής πολεμικής αεροπορίας. «Ζητάμε από το Ιράν να αλλάξει πορεία και θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο που έχουμε στη διάθεσή μας για να αποκαλύψουμε και να διακόψουμε αυτές τις δραστηριότητες και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα», συμπλήρωσε.

Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: DRONESSHAHEDSU-35ΗΠΑΙΡΑΝΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

AMRAAM-ER - Δανία
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

AMRAAM-ER: «Πράσινο φως» από τις ΗΠΑ για την πώληση 236 πυραύλων στη Δανία – Θα εξοπλίσουν τα συστήματα NASAMS

26/12/2025 - 16:24
αεροπλανοφόρα - Κίνα
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η Κίνα θέλει εννέα αεροπλανοφόρα έως το 2035 – Θα κατασκευάσει ακόμη έξι τα επόμενα 10 χρόνια, λέει το αμερικανικό Πεντάγωνο

26/12/2025 - 08:20
THAAD
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

THAAD: O Στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να αποκτήσει 25 νέα συστήματα αεράμυνας και να εκσυγχρονίσει τα υπάρχοντα

25/12/2025 - 19:41

Διαβάστε Επίσης

AMRAAM-ER: «Πράσινο φως» από τις ΗΠΑ για την πώληση 236 πυραύλων στη Δανία – Θα εξοπλίσουν τα συστήματα NASAMS

Ισραήλ: Δύο νεκροί από επίθεση Παλαιστινίου – Παρέσυρε 68χρονο και μαχαίρωσε μία 19χρονη

Συρία: Νεκροί από έκρηξη σε τέμενος της πόλης Χομς – «Απέλπιδα προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας»

Ο Ζελένσκι επιβεβαίωσε συνάντηση με τον Τραμπ στις 28 Δεκεμβρίου στην Φλόριντα: «Το ειρηνευτικό σχέδιο έχει συμφωνηθεί κατά 90%»

Ο Δένδιας απάντησε στην Τουρκία: «Η Ελλάδα δεν απειλεί κανένα αλλά υπερασπίζεται την κυριαρχία της» [vid]

Ρούτε: «Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως το NATO – Θα παραμείνουν στη Συμμαχία και στην Ευρώπη»

Ζελένσκι: Θα συναντηθώ σύντομα με τον Τραμπ – «Στις 28 Δεκεμβρίου το τετ α τετ» λέει το Axios

Ιράν: «Κατασχέσαμε τάνκερ με 4 εκατ. λίτρα λαθραίο καύσιμο – Υπό κράτηση το πλήρωμα» [vid]

Top News

Άρης Μουγκοπέτρος: «Η ρήξη στο ζευγάρι είχε έρθει πριν από ένα χρόνο» - Το χρονικό της σύλληψης του γνωστού καλλιτέχνη

Ελένη Παπαδοπούλου: Συνελήφθη ο γιος της για τη δολοφονία της στο Κολωνάκι - Οι αντιφάσεις, τα χρέη και τα ηρεμιστικά

Σάκης Ρουβάς: Ο «Χριστουγεννιάτικος» χορός με την κόρη του στους ρυθμούς ενός Tik Tok trend

Στέφανος Τσιτσιπάς: Το χριστουγεννιάτικο γεύμα στο Ντουμπάι με την οικογένειά του και οι ευχές για «παιδική αθωότητα»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert