Su-35: «Ρωσικό μαχητικό κατέρριψε ουκρανικά ελικόπτερα Mi-35 και μαχητικό Su-25»

Η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι η πολεμική της αεροπορίας κατέρριψε με μαχητικό τύπου Su-35 όχι μόνο ουκρανικά ελικόπτερα αλλά και ένα μαχητικό, καθώς επίσης ότι κατέστρεψε στρατιωτική αποθήκη με σημαντικό αριθμό πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων, τα οποία υπονόησε ότι προέρχονταν από την Δύση.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ δήλωσε χθες ότι καταστράφηκε μεγάλη αποθήκη πυρομαχικών σε μικρή απόσταση από την ουκρανική πόλη Σολεντάρ (ανατολικά), κοντά στο μέτωπο. Η αποθήκη περιείχε περίπου 1.500 οβίδες του πυροβολικού διαφόρων διαμετρημάτων και πάνω από 100 αντιαρματικούς πυραύλους «που είχαν παραχθεί στο εξωτερικό», σύμφωνα με τον κ. Κονασένκοφ.

Κατά τον εκπρόσωπο, εξάλλου, μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων 4++ γενιάς τύπου Su-35 της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας κατέρριψε δύο επιθετικά ελικόπτερα Mi-24 κι ένα αεροσκάφος εγγύς αεροπορικής υποστήριξης τύπου Su-25 της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια αερομαχίας στο νότιο τμήμα της ουκρανικής επικράτειας.

Η Μόσχα διατείνεται ότι οι δυνάμεις της έχουν καταρρίψει 232 ουκρανικά αεροσκάφη και 137 ελικόπτερα αφότου άρχισε ο πόλεμος, την 24η Φεβρουαρίου. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί σε ΜΜΕ, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία διέθετε περίπου εκατό αεροσκάφη και ενενήντα ελικόπτερα πριν από τον πόλεμο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters