Su – 25 τώρα εναντίον τεσσάρων επίγειων στόχων

Τα ρωσικά αεροσκάφη εφόδου Su-25 μπορούν τώρα πλέον να προσβάλλουν ταυτόχρονα τέσσερις επίγειους στόχους,μετέδωσε η »Φωνή της Ρωσίας».Ο εκσυγχρονισμός,προσέθεσε,  έχει καλύψει περίπου 80 αεροσκάφη εφόδου της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Παράλληλα μετέδωσε ότι αρμόδια πηγή στο στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας δήλωσε ότι στα τέλη Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι δοκιμές αποδοχής του ρωσικού αεροσκάφους Su-25SM.

 
Σύμφωνα με την πηγή, κατά τη διάρκεια των δοκιμών πτήσης διεξήχθη έλεγχος των νέων μέσων προσβολής και του συστήματος ραδιοηλεκτρονικού πολέμου Vitebsk-25. Το σύστημα αυτό εξασφαλίζει την εξουδετέρωση των ραδιο-ηλεκτρονικών επίγειων συστημάτων αεράμυνας και των εναέριων στόχων.

Να σημειωθεί ότι όπως είχε δηλώσει το 2012 ο  Alexander Zelin, τ. αρχηγός της  Ρωσικής Αεροπορίας και μετα   σύμβουλος του υπουργείου  Άμυνας  , έχει ληφθεί   απόφαση για την ανάπτυξη ενός νέου αεροσκάφους, που θα αντικαταστήσει  μελλοντικά, μετά το 2020, τα εκσυγχρονισμένα Su-25SM.

Όπως είχε γίνει γνωστό παλιότερα η αναβάθμιση των Su-25 στην έκδοση Su-25SM περιλάμβανε την τοποθέτηση νέου συστήματος πλοήγησης (PrNK-25SM “Bars”), το οποίο περιλαμβάνει  συστήματα επεξεργαστή δεδομένων και οθονών, δορυφορικό σύστημα πλοήγησης, σύστημα πλοήγησης μικρού βεληνεκούς, δορυφορικό σύστημα παρακολούθησης, σύστημα ελέγχου πυρός και σύστημα πληροφοριών και προόδου πτήσης.

To Su25SM μπορεί να εκτελέσει αποστολές κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού, πέρα από τα όρια της ακτίνας παρατήρησης των εχθρικών ραντάρ.  Η ακρίβεια βομβαρδισμού κατά τη διάρκεια της πτήσης προς τα εμπρός σε ύψος 200 με 300 μ. πρόκειται να γίνει 10-15 μέτρα.  

Η ακρίβεια θέσης έχει φτάσει τα 15 μέτρα με τον εκσυχρονισμό των δορυφόρων πλοήγησης (200 μέτρα χωρίς εκσυχρονισμό) χάρις στο νέο αδρανειακό σύστημα πλοήγησης.-