Switchblade 300: Η AeroVironment παρουσιάζει την αναβαθμισμένη έκδοση του drone-καμικάζι

Η εταιρεία AeroVironment παρουσίασε τη νεότερη έκδοση του περιφερόμενου πυρομαχικού Switchblade 300, με βελτιωμένα χαρακτηριστικά, όπως αντοχή και εύρος σύνδεσης δεδομένων.

Η έκδοση Switchblade 300 Block 20 είναι περίπου πέντε κιλά και μπορεί να φτάσει ταχύτητα ως και τα 100 μίλια την ώρα.

Το σημαντικότερο βελτιωμένο χαρακτηριστικό του είναι η αύξηση της αντοχής του από 15 λεπτά σε πάνω από 20 λεπτά, κάτι που μπορεί να δώσει στους χειριστές περίπου 33 τοις εκατό περισσότερο χρόνο για να παρατηρήσουν και να επιλέξουν στόχους. Το σύστημα διαθέτει επίσης «βελτιωμένη εμβέλεια Digital Data Link (DDL) και νέα κάμερα πανοραμικής λήψης EO/IR», σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Η εταιρεία αναμένεται να διαθέτει τις πρώτες μονάδες του drone-καμικάζι Block 20 μέχρι το τέλος του 2023, ενώ παράλληλα θα σταματήσει η παραγωγή των Block 10C, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Breaking Defense.

Τόσο το Switchblade 300 όσο και η παραλλαγή Switchblade 600 επιχειρούν ήδη στον στρατό των ΗΠΑ πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά έκτοτε έχει γίνει ένα από τα πολλά συστήματα που χρησιμοποιούν οι ουκρανικές δυνάμεις με μεγάλη επιτυχία.

Το drone μπορεί να αναπτυχθεί από ξηρά, θάλασσα ή κινητές πλατφόρμες, παρέχοντας στον στρατό μεγαλύτερη ευελιξία αποστολής.

Μπορεί να εκτελέσει τακτική αναγνώριση, επιτήρηση και απόκτηση στόχων, καθώς και να παρέχει κάλυψη βίντεο σε πραγματικό χρόνο για στόχους πέρα ​​από τη γραμμή όρασης.