Συνελήφθη ο Λιακουνάκος!

Συνελήφθη ο γνωστός επιχειρηματίας, Θωμάς Λιακουνάκος αργά το βράδυ της Δευτέρας στο σπίτι του στη Φιλοθέη για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Άντρες της Διεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής με ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας που ερευνά τα σκάνδαλα για τα εξοπλιστικά, συνέλαβαν τον επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκο στο σπίτι του στην Φιλοθέη.

Η εισαγγελική λειτουργός έχει εισηγηθεί την παραπομπή του επιχειρηματία, Θωμά Λιακουνάκου, για ηθική αυτουργία σε απιστία στην υπηρεσία.

Η σύλληψη έγινε στο σπίτι του στη Φιλοθέη, μετά από ένταλμα της ανακρίτριας Βασιλικής Μπράτη και με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας.

Η Βασιλική Μπράτη ερευνούσε προμήθεια οπλικών συστημάτων Eriey της Ericsson και πρόσφατα στα χέρια της κατέληξαν νέα στοιχεία με λογαριασμούς του επιχειρηματία για την υπεράκτια εταιρεία Interaction, την ιδιοκτησία της οποίας εκείνος δεν έχει αρνηθεί.
Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι προέκυψαν στοιχεία για μίζα που δόθηκε μέσω της offshore σε στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες κατά τις έρευνες της δικαιοσύνης προέκυψε διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος ύψους 1.6 εκ.ευρώ από τον Θωμά Λιακουνάκο με αποδέκτες τους Άκη Τσοχατζόπουλο και Ιωάννη Σμπώκο που ήδη έχουν καταδικαστεί και εκτίουν πολυετείς ποινές καθείρξεως για μίζες εκατομμυρίων σε άλλα εξοπλιστικά προγράμματα.