T-27: Καρέ-καρέ η σύγκρουση δύο αεροσκαφών της ΠΑ της Κολομβίας στον αέρα – Νεκρός ο ένας πιλότος [vid]

Οι κολομβιανές αρχές ανακοίνωσαν το Σάββατο τον θάνατο ενός πιλότου μετά τη σύγκρουση δύο αεροσκαφών τύπου T-27 Tucano της Πολεμικής Αεροπορίας κατά τη διάρκεια πτήσης.

Σε ένα τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε χθες, δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Κολομβίας, που εκτελούσαν εκπαιδευτική άσκηση, συγκρούστηκαν στον αέρα στην αεροπορική βάση Apiay στην κεντρική Κολομβία, μετέδωσε το τοπικό ραδιοφωνικό δίκτυο W Radio Colombia.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η αεροπορία της χώρας, ο ένας πιλότος σκοτώθηκε, ενώ δεν είναι γνωστή η κατάσταση του πιλότου του δεύτερου αεροσκάφους.

«Η Πολεμική Αεροπορία με λύπη ενημερώνει ότι δύο αεροσκάφη T-27 Tucano, σε εκπαιδευτική αποστολή, συνετρίβησαν στη 2η Διοίκηση Αεροπορικής Μάχης», έγραψε στο Twitter η Πολεμική Αεροπορία της Κολομβίας.

Βίντεο που έχουν δημοσιευτεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν την στιγμή που τα δύο αεροσκάφη συγκρούεται την ώρα που βρίσκονται στον αέρα. Η πτώση του ενός αεροσκάφους είναι ακαριαία, ενώ το δεύτερο συνεχίζει για λίγο ακόμα την πορεία του.

Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος T-27 αναπτύχθηκε για την Πολεμική Αεροπορία της Βραζιλίας και χρησιμοποιήθηκε από τις περισσότερες Πολεμικές Αεροπορίες της Νότιας Αμερικής. Το αεροπλάνο αντικατέστησε το CESSNA T-37.