T-7A Red Hawk: Η Boeing παρέδωσε στην USAF το πρώτο προηγμένο εκπαιδευτικό αεροσκάφος [vid]

Η Boeing ανακοίνωσε, χθες Παρασκευή, ότι παρέδωσε στην αμερικανική Πολεμική Αεροπορία (USAF) το πρώτο εκπαιδευτικό αεροσκάφος T-7A Red Hawk. 

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ σχεδιάζει να αγοράσει 351 εκπαιδευτικά αεροσκάφη T-7A για να αντικαταστήσει τον στόλο των 504 γηρασμένων T-38 Talon. Τα T-7A Red Hawk έχουν σχεδιαστεί για να για ναεκπαιδεύσουν τους Αμερικανούς πιλότους στον χειρισμό των μαχητικών πέμπτης γενιάς F-35 και των μαχητικών F-22.

H USAF έχει θέσει στόχο να επιτύχει την αρχική επιχειρησιακή ικανότητα του αεροσκάφους το 2027, ενώ ελπίζει να λάβει άλλα τέσσερα «Κόκκινα Γεράκια» έως στο τέλος του έτους.

Το πρώτο εκπαιδευτικό αεροσκάφος θα παραμείνει στις εγκαταστάσεις της Boeing στο Σεντ Λούις για περαιτέρω δοκιμές, μέχρι να μεταφερθεί στην αεροπορική βάση Edwards της Καλιφόρνια.

Οι πρώτοι πιλότοι δοκιμών T-7 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ θα αρχίσουν να εκπαιδεύονται στο αεροσκάφος σε μια εβδομάδα περίπου στο εργοστάσιο της Boeing στο Σεντ Λούις. Η Boeing αναμένει να παραδώσει το δεύτερο και το τρίτο αεροσκάφος τον Οκτώβριο, ενώ το τέταρτο και το πέμπτο βρίσκονται στα τελικά στάδια κατασκευής τους, με την παράδοση να αναμένεται μέχρι το τέλος του 2023.

Μόλις ολοκληρωθεί η παράδοση και του πέμπτου T-7A Red Hawk, το πρόγραμμα θα περάσει από τη φάση ανάπτυξης μηχανικής και κατασκευής, στη φάση αρχικής επιχειρησιακής δοκιμής και αξιολόγησης.

Το πρόγραμμα ανάπτυξης προηγμένων εκπαιδευτικών αεροσκαφών για την USAF υπέστη αρκετές καθυστερήσεις. Σύμφωνα με την Boeing, η εφοδιαστική αλυσίδα, τα εργασιακά ζητήματα και ο πληθωρισμός έχουν καθυστερήσει το πρόγραμμα. Η USAF ήλπιζε να θέσει σε υπηρεσία το πρώτο αεροσκάφος το 2024, ωστόσο μετά από πολλές καθυστερήσεις, αναμένεται πλέον το T-7A να αρχίσει να πετάει από τις βάσεις της USAF το 2027.

Με πληροφορίες από: Defense News / Φωτογραφία αρχείου Boeing