Τα Rafale φτάνουν στην Ινδία συνοδευόμενα από ρωσικά Su-30S (pics & vid)

Αυτή την εβδομάδα, πέντε Γαλλικά μαχητικά Rafale μπήκαν στον Ινδικό εναέριο χώρο συνοδευόμενα από ρωσικά μαχητικά, καθώς κατευθύνονταν σε ινδική βάση ώστε να ενταχθούν και επίσημα στο στόλο της Ινδίας.

Σύμφωνα με τους Times της Ινδίας, τα Γαλλικά Rafale συνοδευόντουσαν από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη καθώς κατευθύνονταν σε βάση της Ινδίας, ώστε να καλωσοριστούν και να ενταχθούν στις ένοπλες δυνάμεις.

Η επίσημη σελίδα της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Twitter δημοσίευσε φωτογραφίες των μαχητικών Rafale, και το δημοσίευμα ανέφερε επίσης ότι τα πέντε πολεμικά αεροσκάφη τα συνόδευαν δύο ρωσικά μαχητικά Su-30S.

H συγκεκριμένη ανάρτηση στο Twitter γράφει:

«Καλώς ήρθατε σπίτι «Χρυσά Βέλη». Πάντα μπλε ουρανοί. «Σε τοξοειδή σχηματισμό (Rafales) τους δόθηκε τελετουργική υποδοχή από SU-30s»

Σε μια προηγούμενη ανάρτηση, πριν από λίγες μέρες, η εφημερίδα Hindustan Times, ανέφερε ότι τα πέντε γαλλικά μαχητικά Rafale ετοιμάζονται από ώρα σε ώρα να εισέλθουν στην υπηρεσία της Πολεμικής Αεροπορίας της Ινδίας, σημειώνοντας επίσης ότι πρόκειται να φτάσουν στην αεροπορική βάση Ambala στην  πολιτεία Haryana, στις 29 Ιουλίου.

Η εφημερίδα επεσήμανε, ότι ο εκπρόσωπος της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε πως τα μαχητικά Rafale θα τεθούν σε λειτουργία την καθορισμένη ημερομηνία, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, υποδεικνύοντας ότι τα πληρώματα τους είναι έτοιμα να χειριστούν τα αεροσκάφη τα οποία διαθέτουν υπερ-σύγχρονα συστήματα εξοπλισμού.

Η Times της Ινδίας ανέφεραν ότι η Ινδία κινητοποιεί τα συγκεκριμένα αεροσκάφη ώστε να είναι επιχειρησιακά έτοιμα το συντομότερο δυνατό, ώστε να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενες προκλήσεις της Κίνας στα μεταξύ τους σύνορα.

Πρόσθεσαν ότι η Γαλλία επιτάχυνε τις παραδόσεις των Rafale στην Ινδία, κατόπιν αιτήματος του Νέου Δελχί, σημειώνοντας ότι η πρώτη παρτίδα τεσσάρων αεροσκαφών έχει σταλεί.

Σύμφωνα με τη συμφωνία μεταξύ Νέου Δελχί και Παρισιού, η Ινδία θα αποκτήσει 18 αεροσκάφη Rafale έως το 2021, ενώ τα υπόλοιπα 18 αναμένετε να παραδοθούν μέχρι το Μάρτιο του 2022.

Πηγή: AMN