Talaeiyeh: Το Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν παρέλαβε νέους πυραύλους τύπου cruise με ακτίνα δράσης μεγαλύτερη των 1.000 χλμ.

Το Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν παρέλαβε νέους πυραύλους τύπου cruise με ακτίνα δράσης μεγαλύτερη των 1.000 χιλιομέτρων, όπως επίσης και αναγνωριστικά ελικόπτερα.

Αυτό μετέδωσαν σήμερα κρατικά ΜΜΕ στο Ιράν, καθώς οι ΗΠΑ κατηγορούν την Τεχεράνη για μία επίθεση που έγινε με drone κατά ενός τάνκερ μεταφοράς χημικών ουσιών στον Ινδικό ωκεανό.

“Ο πύραυλος τύπου cruise Talaeiyeh έχει ακτίνα δράσης μεγαλύτερη από 1.000 χιλιόμετρα και είναι ένας έξυπνος πύραυλος που μπορεί να αλλάξει τη στοχοποίησή του, στο μέσον της πορείας του”, μετέδωσαν τα κρατικά ΜΜΕ στο Ιράν επικαλούμενα τον αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού, Σαχράμ Ιράνι.

Αναγνωριστικά ελικόπτερα, drones και θαλάσσιοι πύραυλοι cruise ήταν μεταξύ των νέων όπλων που προστέθηκαν στο οπλοστάσιο του Ναυτικού, είπε ο Ιράνι, προσθέτοντας ότι «όλος αυτός ο εξοπλισμός έχει σχεδιαστεί και παραχθεί από τη στρατιωτική βιομηχανία του Ιράν».

Αν και δυτικοί στρατιωτικοί αναλυτές λένε ότι το Ιράν μερικές φορές υπερβάλλει τις δυνατότητές του, οι πύραυλοι και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ιρανικής κατασκευής αποτελούν βασικό στοιχείο στο στρατιωτικό υλικό της Τεχεράνης.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε το Σάββατο ότι ένα drone που στάλθηκε από το Ιράν έπληξε ένα δεξαμενόπλοιο χημικών με σημαία Λιβερίας στον Ινδικό Ωκεανό, γεγονός που υπογραμμίζει την αύξηση των περιφερειακών εντάσεων και έναν νέο κίνδυνο για τις ναυτιλιακές λωρίδες μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Πηγές: Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ