THEMIS: H Milrem Robotics θα παραδώσει 40 μη επανδρωμένα οχήματα στο στρατό των ΗΑΕ

Ο αμυντικός όμιλος Edge Group ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της εταιρεία Milrem Robotics, με έδρα την Εσθονία, θα παράσχει 40 μη επανδρωμένα οχήματα εδάφους (UGV) THEMIS στον στρατό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ).

Επιπλέον, θα παραδώσει και είκοσι ρομποτικά οχήματα μάχης (RCV) στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΑΕ, ως μέρος συμφωνίας που υπογράφηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης μη επανδρωμένων συστημάτων στο Άμπου Ντάμπι, στις 23 Ιανουαρίου

Σύμφωνα με την εταιρεία, το συμβόλαιο που υπογράφηκε είναι η μεγαλύτερη παραγγελία UGV από οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο. Ωστόσο, δεν αποκάλυψε τη συνολική αξία της συμφωνίας.

Τα RCV που θα παραδοθούν στον στρατό των ΗΑΕ θα διαθέτουν πυροβόλα MK44 30 χιλιοστών, ενώ τα THEMIS θα είναι εξοπλισμένα με απομακρυσμένους σταθμούς όπλων M230LF των 30 χιλιοστών. Θα διαθέτουν επίσης προηγμένα συστήματα κάμερας και ραντάρ για τη βελτίωση των δυνατοτήτων ανίχνευσης βολής.

Επιπλέον, η Milrem Robotics θα παρέχει ολοκληρωμένη εκπαίδευση πληρωμάτων για την αποτελεσματική λειτουργία των μη επανδρωμένων πλατφορμών.

«Η έναρξη του μεγαλύτερου προγράμματος μάχης ρομποτικής στον κόσμο με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΑΕ όχι μόνο καταδεικνύει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των προϊόντων μας, αλλά υπογραμμίζει επίσης τη στρατηγική αξία της ενσωμάτωσης προηγμένων ρομποτικών συστημάτων στη δομή ισχύος, ενισχύοντας έτσι τις μαχητικές τους ικανότητες και την επιχειρησιακή τους αποτελεσματικότητα», αναφέρει η EDGE στην ανακοίνωσή της.

Με πληροφορίες από: Defense News