Τι ανακοίνωσε φεύγοντας ο Αβραμόπουλος για αναβάθμιση P 3 και εκσυγχρονισμό F 16!

Οι  “εθιμοτυπικές” αποχαιρετιστήριες ομιλίες των υπουργών Εθνικής Άμυνας συνήθως είναι αδιάφορες. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στην τελευταία του ομιλία προς την στρατιωτική ηγεσία της χώρας πάντως αποκάλυψε αρκετά πράγματα. Για να είμαστε πιο ακριβείς ανακοίνωσε επισήμως μερικές από τις σημαντικές αποφάσεις που ελήφθησαν ,ειδικά τους τελευταίους μήνες της υπουργίας του.

Τι είπε;

Αναφερόμενος στα πεπραγμένα του είπε για την βολή των S 300 και την καθέλκυση των δύο υποβρυχίων του ΠΙΠΙΝΟΥ και του ΩΚΕΑΝΟΥ,αλλά ανακοίνωσε επισήμως για πρώτη φορά την οροστική απόφαση για την αναβάθμιση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P 3 .

Επέμεινε στην δρομολόγηση απόκτησης αρμάτων μάχης Abrams M 1 και πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων MLRS.

Προανήγγειλε λύση για το θέμα των πυραυλακάτων Super Vita από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, κάνοντας λογο για επίλυση εκκρεμών ζητημάτων και για αποπληρωμή υπολοίπου ποσού.

Και τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό ανακοίνωσε ότι έχει δρομολογηθεί και ο εκσυγχρονισμός των μαχητικών αεροσκαφών F 16.
Στο απόσπασμα της ομιλίας του αναφέρει:

“Η επιχειρησιακή βολή των S-300, η ένταξη στο στόλο του υπερσύγχρονου υποβρυχίου ΠΙΠΙΝΟΣ, η ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού του υποβρυχίου ΩΚΕΑΝΟΣ, η επερχόμενη ένταξη στο στόλο και των δύο άλλων υποβρυχίων, η αναβάθμιση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3, η προμήθεια πυρομαχικών για τα άρματα μάχης αλλά και για το Πυροβολικό του Στρατού Ξηράς, η δρομολόγηση της απόκτησης από τα αποθέματα του στρατού των ΗΠΑ αρμάτων μάχης Μ1 Abrams και πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων τύπου MLRS, καθώς και η επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων (αποπληρωμή υπολοίπου ποσού) για την παράδοση στο Πολεμικό Ναυτικό των τριών πυραυλακάτων τύπου VOSPER, o εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών F-16, αποτελούν μόνο μερικούς από τους καρπούς μιας επίπονης και εντατικής προσπάθειας και είστε σε θέση να γνωρίζετε ότι ούτε αυτό ήταν εύκολο. Γιατί αν ήταν εύκολο, θα το είχαν κάνει άλλοι πριν από εμάς”.

Διαβάστε ακόμη:

Απόφαση «τορπίλη» Αβραμόπουλου – Πως το ΠΝ τον «εκμεταλλεύθηκε» «προσγειωμένη» η ΠΑ


Πράσινο φως από Κονγκρέσο για την αναβάθμιση των ελληνικών P 3B!

Ποια είναι τα σημαντικότερα εξοπλιστικά που «πέρασε» ο Αβραμόπουλος και πόσο κοστίζουν