Tiger: Οι δυνάμεις του Καντίροφ που πολεμούν στην Ουκρανία παρέλαβαν ΤΟΜΠ από την Κίνα [pics]

Ο Ραμζάν Καντίροφ, ο ηγέτης της Τσετσενίας, επιβεβαίωσε ότι ο ρωσικός στρατός, και συγκεκριμένα οι τσετσενικές μονάδες «Akhmat», παρέλαβαν την πρώτη παρτίδα τεθωρακισμένων οχημάτων Tiger κινεζικής κατασκευής.

Ο Καντίροφ δημοσίευσε πλάνα που δείχνει τα «νέα οχήματα που αγοράστηκαν για τσετσενικές μονάδες που συμμετέχουν στην »Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση στην Ουκρανία»».

Το νέο όχημα είναι ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού Tiger 4×4 που αναπτύχθηκε από την κινεζική αμυντική εταιρεία Shaanxi Baoji Special Vehicles Manufacturing.

Το Tiger APC έχει πλήρωμα 2 ατόμων και μπορεί να μεταφέρει 9 πλήρως εξοπλισμένους πεζούς. Μπορεί να προσαρμοστεί για διάφορους ρόλους, όπως μεταφορά προσωπικού, περιπολία, αστυνομικό όχημα, ασθενοφόρο, διοικητήριο και φορέας όπλων.

Από την παρουσίασή του στην έκθεση Eurosatory το 2012, το Tiger έχει πουληθεί σε αρκετούς στρατούς και σώματα ασφαλείας σε χώρες όπως οι Μπαχάμες, η Βολιβία, η Σομαλία και το Τατζικιστάν.

Ο Καντίροφ ηγείται των δυνάμεων της Τσετσενίας στην Ουκρανία που υπήρξαν ιδιαίτερα βάναυσες και συμμετείχαν σε δολοφονίες και βασανιστήρια αμάχων στην Μπούχα, στο Ιρπίν, στη Μαριούπολη, στο Μπαχμούτ και στο Σιεβιεροντόνετσκ.

Mε πληροφορίες από: Defence Blog / Φωτογραφία Shaanxi Baoji