Το Ισραήλ αλλάζει τα δεδομένα στη Μέση Ανατολή: Αυτό είναι το απόρρητο πρόγραμμα όπλων laser [vid]

Το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ ανακοίνωσε στις 8 Ιανουαρίου ότι η επένδυσή του στην τεχνολογία λέιζερ έχει οδηγήσει σε μια σημαντική ανακάλυψη που ανοίγει το δρόμο για την ανάπτυξη όπλων που «θα προκαλέσουν δραματικές αλλαγές στις αμυντικές δυνατότητες του κράτους του Ισραήλ και θα αλλάξουν τις ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή».

Το Υπουργείο με επίσημη δήλωση του ανέφερε ότι η «επαναστατική ανακάλυψη» ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ της Διεύθυνσης Άμυνας Έρευνας και Ανάπτυξης (DDR & D) του Ισραήλ και των εταιρειών Rafael, Elbit Systems και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο ανακοίνωσε ότι οι επενδύσεις έχουν οδηγήσει στην ικανότητα δέσμες laser να εστιάζουν σε στόχους σε μεγάλες αποστάσεις, ξεπερνώντας τις ατμοσφαιρικές διαταραχές. Το επίτευγμα θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό, αφού μπορεί να βοηθήσει στην καταστροφή στόχων σε πολύ σύντομο χρόνο.

Το σύστημα θα διαθέτει μεγάλο εύρος εφαρμογών, από την αναχαίτιση εναέριων στόχων, διατήρηση ετοιμότητας ως αντίμετρο καταστροφής πυραύλων, καταστροφή πυρών πυροβολικού και όλμων (C-RAM) και αναχαίτιση μη επανδρωμένων αεροχήματων (C-UAV) ή χερσαίων στόχων.

Με πληροφορίες από: Janes