OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Στους 5 οι νεκροί από τα ρωσικά πλήγματα σε Πολτάβα και Χάρκοβο – Χτυπήθηκε μονάδα φυσικού αερίου

05/05/2026 - 13:16
Ουκρανία

Press service of the State Emergency Service of Ukraine in Poltava region/Handout via REUTERS

Share on FacebookShare on Twitter

Πρώτη ενημέρωση: 12:29

Τελευταία ενημέρωση: 13:16

Ρωσικά πλήγματα σε δύο περιφέρειες στην Ουκρανία προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 6 ανθρώπων, ανάμεσά τους διασωστών, αλλά και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, όπως δήλωσαν σήμερα οι αρχές, με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να κάνει λόγο για «απόλυτο κυνισμό» της Μόσχας πριν από την εκεχειρία που ανακοινώθηκε για τους εορτασμούς στη Ρωσία της νίκης του 1945.

Στην περιφέρεια του Πολτάβα (κεντροανατολικά), πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων τρεις εργαζόμενοι σε επιχείρηση αερίου και δύο διασώστες, ενώ 37 άλλοι τραυματίστηκαν, δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης Βιτάλι Ντιακίβνιτς.

Στην περιφέρεια του Χαρκόβου (βορειοανατολικά), ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δύο άλλοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την εισαγγελία. Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης στην πόλη του Χαρκόβου στη διάρκεια επίθεσης με drone), σύμφωνα με τον περιφερειακό αξιωματούχο, Όλεχ Σινεχούμποφ.

Σε μήνυμά του στο Χ, ο γενικός διευθυντής της δημόσιας επιχείρησης υδρογονανθράκων Naftogaz, Σέρχει Κορέτσκι, ανακοίνωσε ότι από τους βομβαρδισμούς αυτούς επλήγησαν εγκαταστάσεις παραγωγής αερίου στις περιφέρειες Πολτάβα και Χαρκόβου. Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι τρεις εργαζόμενοι της Naftogaz και δύο διασώστες σκοτώθηκαν στην περιφέρεια του Πολτάβα.

«Επρόκειτο για συνδυαστικό πλήγμα με drones και βαλλιστικούς πυραύλους», πρόσθεσε ο Κορέτσκι, διευκρινίζοντας ότι τα σημεία που επλήγησαν υπέστησαν «σημαντικές ζημιές και απώλειες στην παραγωγή».

Another massive russian attack.

During the night of 4–5 May, the russians launched a massive attack on Naftogaz Group facilities.

Gas production facilities in the Poltava and Kharkiv regions came under fire. We have sustained significant damage and production losses. This was a… pic.twitter.com/ayrpLPsKrq

— Sergii Koretskyi (@KoretskyiUA) May 5, 2026

Ο υπουργός Εσωτερικών Ίχορ Κλιμένκο δήλωσε ότι οι δύο διασώστες σκοτώθηκαν όταν οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν και σε δεύτερο πλήγμα αφότου ομάδες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έφθασαν στο σημείο για να κατασβέσουν πυρκαγιά που ξέσπασε από το πρώτο πλήγμα σε εγκατάσταση αερίου στην περιφέρεια Πολτάβα.

Η Ρωσία συχνά εξαπολύει τέτοια  πλήγματα κατά ομάδων διάσωσης τα μέλη των οποίων ανταποκρίνονται στην πρώτη επίθεση, δηλώνουν Ουκρανοί αξιωματούχοι. Ο Κλιμένκο πρόσθεσε ότι 23 μέλη σωστικών συνεργείων τραυματίστηκαν. «Αυτές είναι εσκεμμένες επιθέσεις κατά αυτών που σώζουν ζωές», δήλωσε ο ίδιος μέσω Telegram.

Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύχτας 11 βαλλιστικούς πυραύλους και 164 drones στην Ουκρανία, σύμφωνα με την ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, που δήλωσε ότι εξουδετέρωσε ή κατέρριψε έναν πύραυλο και 149 drones. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 8 πύραυλοι και 14 drones έπληξαν 14 σημεία στην Ουκρανία, ενώ δύο πύραυλοι δεν πέτυχαν τους στόχους τους.

«Είναι απόλυτος κυνισμός να ζητά κανείς κατάπαυση πυρός για να πραγματοποιήσει εορτασμούς προπαγάνδας εξαπολύοντας τέτοια πλήγματα με πυραύλους και drones κάθε μέρα», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μέσω ανάρτησης στο Χ.

Η Ρωσία έκανε γνωστό χθες Δευτέρα ότι θα εφαρμόσει μονομερώς κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία την Παρασκευή 8η και το Σάββατο 9η Μαΐου, στο πλαίσιο των τιμητικών εκδηλώσεων για τη νίκη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η ουκρανική πλευρά αντέδρασε κηρύσσοντας δική της μονομερή κατάπαυση του πυρός από τα μεσάνυχτα σήμερα Τρίτη 5η Μαΐου ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 6ης Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙΝΕΚΡΟΙ ΑΜΑΧΟΙΟΥΚΡΑΝΙΑΠΟΛΤΑΒΑΡΩΣΙΑΧΑΡΚΟΒΟ

Related Posts

Ανταρσία Wagner: Οι «εξαφανισμένοι» Γκερασίμοφ και Σουροβίκιν, η σύγκρουση συμφερόντων και οι εκκαθαρίσεις
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Κυρώσεις εναντίον όσων στρατολογούν μετανάστες για τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας

05/05/2026 - 13:58
Flamingo
ΚΟΣΜΟΣ

Με πυραύλους Flamingo τα ουκρανικά πλήγματα στην ρωσική ενδοχώρα

05/05/2026 - 13:28
Στενά του Ορμούζ
ΚΟΣΜΟΣ

Η Νότια Κορέα σκέφτεται να βοηθήσει τις ΗΠΑ στα Στενά του Ορμούζ μετά την έκρηξη σε πλοίο συμφερόντων της

05/05/2026 - 12:01

Διαβάστε Επίσης

Βρετανία: Κυρώσεις εναντίον όσων στρατολογούν μετανάστες για τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας

Με πυραύλους Flamingo τα ουκρανικά πλήγματα στην ρωσική ενδοχώρα

Ουκρανία: Στους 5 οι νεκροί από τα ρωσικά πλήγματα σε Πολτάβα και Χάρκοβο – Χτυπήθηκε μονάδα φυσικού αερίου

ΓΕΕΘΑ: Ολοκληρώθηκαν οι επιτελικές συνομιλίες Ελλάδας και Γαλλίας με σημαντική ατζέντα

Η Νότια Κορέα σκέφτεται να βοηθήσει τις ΗΠΑ στα Στενά του Ορμούζ μετά την έκρηξη σε πλοίο συμφερόντων της

Reuters: Περιορισμένες οι ζημιές στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν από τα πλήγματα ΗΠΑ – Ισραήλ

Γκαλιμπάφ: «Ανυπόφορη για τις ΗΠΑ η κατάσταση στα Στενά του Ορμούζ κι ακόμη δεν έχουμε αρχίσει»

Ζελένσκι για Ρωσία: Απόλυτος κυνισμός να ζητά εκεχειρία και ταυτόχρονα να επιτίθεται στην Ουκρανία

Top News

Άρης Δαβαράκης: Ήρθε η «προστασία» με σιδερογροθιές και τα σπάσανε όλα, εκεί κατάλαβα τι συμβαίνει τη νύχτα

Met Gala 2026: Το supermodel Ανόκ Γιάι μαγνήτισε τα βλέμματα ως Μαύρη Παναγία - Το ηχηρό μήνυμα στον Τραμπ

Μαρίνα Σταυράκη για Μπουλέντ Οζκάντ: Στο κινητό του, από Μέριλιν Μονρόε που με είχε, με έγραψε «Σουλτάνα»

Ο Bad Bunny εμφανίστηκε στο Met Gala 50 χρόνια μεγαλύτερος, γερασμένος με γκρίζα μαλλιά και ρυτίδες

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert