Topol: Πραγματοποιήθηκε στη Ρωσία η πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου [vid]

Οι στρατηγικές πυραυλικές δυνάμεις της Ρωσίας προχώρησαν στη δοκιμή ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου «Topol», σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας την Παρασκευή.

«Στις 26 Ιουλίου 2019, μια μονάδα μάχης των στρατηγικών πυραυλικών δυνάμεων διεξήγαγε δοκιμαστική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Topol από το κέντρο του κράτους, στην περιοχή του Αστραχάν», ανέφερε το υπουργείο.

Η αποστολή στέφθηκε με επιτυχία καθώς ο πύραυλος Topol πέτυχε τον στόχο με ακρίβεια. «Η πυραυλική κεφαλή χτύπησε τον στόχο με την καθορισμένη ακρίβεια. Οι προσδοκίες της εκτόξευσης υλοποιήθηκαν εξ ολοκλήρου «, κατέληξε το υπουργείο.

Το RT-2PM2 Το Topol-M είναι ένας από τους πιο πρόσφατους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους που πρόκειται να αναπτυχθούν από τη Ρωσία και ο πρώτος που θα αναπτυχθεί μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

Σύμφωνα με τη Ρωσία, ο πύραυλος και οι διάφορες εκδόσεις του (RS-24 Yars [SS-27 Mod 2], RS-26 Rubezh [SS-27] και RSM-56 Bulava [SLBM έκδοση SS-27]) είναι σχεδιασμένο για να προσπεράσει το αμυντικό εναέριο σύστημα των ΗΠΑ.

Δείτε το βίντεο της εκτόξευσης:

Πηγή: Military News