U.S Navy: Καταιγίδα προκάλεσε σοβαρές ζημιές και έθεσε «εκτός λειτουργίας» 10 ελικόπτερα [pics]

Τουλάχιστον 10 ελικόπτερα διαφόρων τύπου του U.S Navy υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές λόγω μιας καταιγίδας που ξέσπασε ξαφνικά και έπληξε το Ναύσταθμο του Νόρφολκ στην πολιτεία Βιρτζίνια, όπως μετέδωσε το USNI, επικαλούμενο πληροφορίες του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, ενώ δημοσιεύτηκαν και σχετικές φωτογραφίες από τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, η καταιγίδα προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές, οι οποίες αξιολογήθηκαν ως «ατυχήματα κατηγορίας Α», το οποίο σημαίνει είτε ότι οι ζημιές υπολογίζονται σε περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια δολάρια είτε απώλεια του πτητικού μέσου, με αποτέλεσμα τα ελικόπτερα να τεθούν εκτός λειτουργίας ολοκληρωτικά.

«Το U.S Navy συνεχίζει να αξιολογεί την πλήρη έκταση των ζημιών σε κάθε ελικόπτερο, αλλά δεν υπάρχουν επιπτώσεις στις συνολικές επιχειρησιακές δυνατότητες ως αποτέλεσμα αυτού του ατυχήματος. Οι γνωστές και έως τώρα καταγεγραμμένες ζημιές στα ελικόπτερα αφορούν σπασμένους έλικες, χτυπημένους ρότορες, βαθουλώματα και χτυπήματα στην κύρια δομή των ελικοπτέρων, ενώ ευτυχώς δεν τραυματίστηκε προσωπικό κατά την διάρκεια της καταιγίδας», δήλωσε αξιωματικός της ΔΑΝ που υπάγεται στη Ναυτική Διοίκηση Ατλαντικού του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Ελικόπτερο τύπου MH-53 Sea Dragon

Σύμφωνα με την αξιολόγηση, τα πτητικά μέσα που υπέστησαν ζημιές ήταν:

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον τέσσερα από τα ελικόπτερα και πιο συγκεκριμένα, ένα MH-53E και τρία MH-60, ανατράπηκαν από τις δυνατές ριπές ανέμου της καταιγίδας, κάτι που αποτυπώθηκε και στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.