USAF: Αποκάλυψε το νέο καταστροφικό όπλο επόμενης γενιάς για τα αεροσκάφη της

Νέες πληροφορίες δημοσιεύτηκαν σχετικά με το νέο αλλά και καταστροφικό όπλο νέας γενιάς που θέλει η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία (USAF) να εντάξει στο οπλοστάσιο της, για τα μαχητικά αλλά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη της.

Ο μεγάλος αριθμός νεκρών αμάχων έχει προκαλέσει προβληματισμούς στην ηγεσία της USAF και έτσι στο πλαίσιο αυτό, η αμερικανική ΠΑ κινείται στην αγορά νέων όπλων επόμενης γενιάς τα οποία θα έχουν ως στόχο να εξουδετερώνουν πλήρως τον εχθρό, δίχως παράπλευρες απώλειες, κάτι…αρκετά δύσκολο.

Ειδικότερα, η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία (USAF) προχώρησε στη σύναψη σύμβασης με την εταιρεία Faxon Machining ύψους 600 εκατομμυρίων δολαρίων, με αντικείμενο προηγμένης πολεμικής κεφαλής επόμενης γενιάς.

Πιο συγκεκριμένα η σύμβαση προβλέπει την προμήθεια 15.000 βομβών τύπου BLU-136 / B επόμενης γενιάς, στις οποίες εμπεριέχονται πολεμικές κεφαλές 2.000 λιβρών, έχουν το τετραπλάσιο μέγεθος από τα «παλαιά» πυρομαχικά BLU-134 / B και έχουν σχεδιαστεί για να εκτοξεύουν μεταλλικά  θραύσματα μετάλλων στις δυνάμεις του εχθρού.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μειώνονται οι παράπλευρες απώλειες, κάτι που θέλει το Πεντάγωνο και γι’ αυτό τον λόγο τέτοιου είδους πυρομαχικά αναμένεται να αντικαταστήσουν τις περίφημες βόμβες διασποράς, οι οποίες «αφήνουν πίσω» εκρηκτική ύλη που μπορεί να προκαλέσει άμαχες απώλειες.

Τα πυρομαχικά διασποράς είναι ένα είδος όπλου που έχει απαγορευτεί από 102 χώρες, κυρίως λόγω των ανησυχιών τέτοιοι μηχανισμοί διασποράς στο πεδίο της μάχης αποτελούν τεράστιο κίνδυνο για τους πολίτες.

Μια διεθνής συνθήκη του 2010 απαγορεύει τη χρήση βομβών διασποράς, αλλά οι ΗΠΑ ποτέ δεν την υπέγραψαν, παρόλο που στην πράξη χρησιμοποιούν σπάνια βόμβες τέτοιου είδους.

Με πληροφορίες από: Defence Blog