V-280 Valor: Οι ΗΠΑ απέρριψαν τη διαμαρτυρία της Sikorsky για την επιλογή του ελικοπτέρου της Textron Bell

Το ελικόπτερο V-280 Valor

Το Γραφείο Λογοδοσίας της Κυβέρνησης των ΗΠΑ (GAO) απέρριψε τη διαμαρτυρία της Sikorsky σχετικά με τη σύμβαση αξίας 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ανατέθηκε στην Textron Bell για τα ελικόπτερα V-280 Valor.

Η Sikorsky, μια θυγατρική της Lockheed Martin, αμφισβήτησε την απόφαση του Αμερικανικού Στρατού να προμηθευτεί το ελικόπτερο V-280 Valor για το πρόγραμμα Future Long-Range Assault Aircraft (FLRAA).

Σύμφωνα με το GAO, η υπηρεσία αξιολόγησε εύλογα την πρόταση της Sikorsky, αλλά κρίθηκε «τεχνικά απαράδεκτη» επειδή ορισμένες απαιτήσεις δεν πληρούνταν. Η έκθεση ανέφερε για παράδειγμα την αποτυχία της εταιρείας να παράσχει το επίπεδο αρχιτεκτονικής λεπτομέρειας που απαιτείται από το πρόγραμμα.

Το γραφείο αρνήθηκε επίσης τον ισχυρισμό της Sikorsky σχετικά με την αποδοχή της πρότασης από την Bell και την υποτιθέμενη παραβίαση των όρων της πρόσκλησης ή της ισχύουσας νομοθεσίας περί προμηθειών.

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, ο στρατός των ΗΠΑ τερμάτισε την μακροχρόνια διαδικασία δοκιμών και επέλεξε την Bell Textron για την παραγωγή του ελικοπτέρου επόμενης γενιάς FLRAA, που πρόκειται να αντικαταστήσουν 2.000 ελικόπτερα Black Hawk και 1.200 Apache.

Ωστόσο, η ομάδα της Sikorsky και της Boeing δεν συμφώνησε με την απόφαση, λέγοντας ότι η πρότασή τους, το ελικόπτερο Defiant X ήταν η πιο ικανή, προσιτή και χαμηλότερου κινδύνου λύση από το V-280 Valor.

«Τα δεδομένα και οι συζητήσεις μας κάνουν να πιστεύουμε ότι οι προτάσεις δεν αξιολογήθηκαν με συνέπεια για να προσφέρουν την καλύτερη αξία προς το συμφέρον του στρατού, των στρατιωτών μας και των Αμερικανών φορολογουμένων», υποστήριξε η Sikorsky.

Με πληροφορίες από: The Defense Post