OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Βουλγαρία: «Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να μας δώσουν F-16, πρέπει να συνεχίσουμε με τα MiG-29» λέει ο Υπουργός Άμυνας

17/05/2023 - 18:39
F-16
Share on FacebookShare on Twitter

Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να παράσχουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 για την αντικατάσταση των αεροσκαφών MiG-29 και συνιστούν στη Βουλγαρία να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα MiG-29, δήλωσε σήμερα ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας Ντιμίταρ Στογιάνοφ παραθέτοντας επιστολή της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ κατά την διάρκεια ακρόασης στην Επιτροπή Άμυνας της Βουλής.

Ο Στογιάνοφ πρόσθεσε ότι το υπουργείο του εργάζεται για την παράταση της διάρκειας ζωής των μαχητικών αεροσκαφών MiG-29. 

Ο Ivaylo Mirchev βουλευτής του Continue the Change – Democratic Bulgaria ρώτησε τον Υπουργό Άμυνας σχετικά με το ενδεχόμενο η Βουλγαρία να χρησιμοποιήσει ένα ποσό για να αγοράσει αμερικανικό στρατιωτικό εξοπλισμό σε περίπτωση που η Βουλγαρία δώσει στην Ουκρανία σοβιετικό στρατιωτικό εξοπλισμό, καθώς και ποιες ενέργειες έχει κάνει το Υπουργείο Άμυνας. Ο Στογιάνοφ είπε ότι το ποσό καθώς και αυτό που έχει προσφέρει η αμερικανική πλευρά είναι απόρρητες πληροφορίες.

«Είναι αλήθεια ότι έχουν γίνει προτάσεις για παροχή όπλων στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της θητείας της υπηρεσιακής κυβέρνησης», σημείωσε ο Στογιάνοφ. «Ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν στην εξουσία, υπήρχαν αιτήματα για αεροσκάφη Su-25 και MiG-29, οβίδες και άλλο οπλισμό, αλλά δεν έγινε κάποια αποστολή», πρόσθεσε.

Η Βουλγαρία έχει υπογράψει συμφωνία με τις ΗΠΑ για την αγορά 16 νέων μαχητικών F-16, που κατασκευάζονται ήδη από την Lockheed Martin. Καθώς όμως η παράδοση του πρώτου μαχητικού αναμένεται να γίνει μετά το 2025, η Σόφια θέλει να μισθώσει άλλα αεροσκάφη για να καλύψουν το «κενό» στην προστασία του εναέριου χώρου της.

Η διάρκεια πτήσης των βουλγαρικών MiG-29 λήγει στα μέσα του έτους, αλλά παρόλα αυτά ο στρατός σκοπεύει να συνεχίσει να τα χρησιμοποιεί μέχρι το τέλος του 2023. Τον περασμένο Μάρτιο, προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την προμήθεια έξι κινητήρων για τα σοβιετικά αεροσκάφη.

Πηγή: BTA

Tags: F-16MIG-29ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΗΠΑΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ

Related Posts

Arrow 3
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Arrow 3: Ισραήλ και Γερμανία υπέγραψαν επέκταση σύμβασης ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το σύστημα αεράμυνας

19/12/2025 - 20:13
F127
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F127: Εξοπλισμένες σαν «αστακοί» οι νέες γερμανικές φρεγάτες με 96 κελιά κάθετης εκτόξευσης

19/12/2025 - 18:46
M1A1 Abrams
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Abrams: H Aυστραλία ολοκλήρωσε την παράδοση των 49 αρμάτων μάχης στην Ουκρανία [pics]

19/12/2025 - 17:49

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Βροχές σε νότια Πελοπόννησο και Κρήτη

Σαν σήμερα: Το 1821 αρχίζει στην Επίδαυρο η Α’ Εθνοσυνέλευση

Ο Τραμπ δεν αποκλείει την πιθανότητα ενός πολέμου στη Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο ξέρει ακριβώς τι θέλω»

Μίτσκοσκι: «Για μένα το όνομα Μακεδονία είναι ιερό», λέει ο πρωθυπουργός της γείτονος χώρας

ΗΠΑ: Δεν ανησυχούν για τη «ρητορική στήριξη» της Ρωσίας στη Βενεζουέλα – «Απαράδεκτη» η κατάσταση με το καθεστώς Μαδούρο

Arrow 3: Ισραήλ και Γερμανία υπέγραψαν επέκταση σύμβασης ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το σύστημα αεράμυνας

Ρούμπιο: Έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, «αλλά έχουμε ακόμη δρόμο»

«Στο κόκκινο» το θερμόμετρο στο Αιγαίο: Παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά F-16 και μία εμπλοκή

Top News

«Ο Νίκος Παππάς λέει ψέμματα: Με χτύπησε και με γρονθοκόπησε πισώπλατα» λέει ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος

Γιώργος Μαζωνάκης: Βίντεο του Στέφανου Παπαδόπουλου με τον τραγουδιστή προκαλεί αντιδράσεις: «Με τους σωστούς ανθρώπους δίπλα μου»

Άρης Μουγκοπέτρος: Φοράω το χέρι τρεις μέρες, ήρθαν οι κόρες μου, το χαϊδέψαν και είπαν «μπαμπά το μιμί πέρασε»

Καιρός τα Χριστούγεννα: Βροχές παραμονή και ανήμερα - Οι περιοχές που θα βραχούν σίγουρα και τριήμερη πρόγνωση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert