Wing Loong-10: Έτοιμο για μάχη το νέο επιθετικό UAV της Κίνας

Η Κίνα, ενόψει της αεροπορικής έκθεσης Zhuhai 2022, επιδεικνύει το νέο επιθετικό UAV, το Wing Loong-10, το οποίο πέρασε την φάση των δοκιμών και είναι έτοιμο να μπει σε υπηρεσία με τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό (PLA).

Σύμφωνα με αναφορές ειδικών αναλυτών, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος έχει τεθεί σε λειτουργία ως αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου (EW-UAV) με την επίσημη ονομασία WZ-10 ή WL-10. Η Κίνα παρουσίασε για πρώτη φορά το Wing Loong-10 στην αεροπορική επίδειξη Nanchang το 2020.

Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, το νέο drone έχει σχεδιαστεί για να εντοπίζει ηλεκτρομαγνητικά σήματα μεταξύ 100-300MHz στα 200 χιλιόμετρα, έχει μέγιστο βάρος απογείωσης 3200 κιλά και έχει ταχύτητα 520 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Το Wing Loong-10 έχει σχεδιαστεί για να διεξάγει ηλεκτρονική επιτήρηση και φέρεται να έχει αντοχή πάνω από οκτώ ώρες.

Το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα τύπου High-Altitude Long Endurance (HALE), διαθέτει ορισμένα χαρακτηριστικά stealth. Η νέα παραλλαγή EW βασίζεται στο drone που αναπτύχθηκε από την Chengdu Aircraft Industry Group ειδικά για αποστολές αναγνώρισης και κρούσης ακριβείας.

Σύμφωνα με τις περιορισμένες διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με τα κυρίως διαβαθμισμένα συστήματα της Κίνας, το UAV είναι ικανό για επιθέσεις ακριβείας μεγάλης εμβέλειας από ξηρά και θάλασσα και γρήγορη συλλογή πληροφοριών.

Πηγή: The Eurasian Times / Φωτογραφία Twitter