WSJ: Το Πεντάγωνο περιορίζει την χρήση των ATACMS από την Ουκρανία για στόχους στη Ρωσία

«Από την άνοιξη απαιτείται έγκριση υψηλόβαθμων αξιωματούχων του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας για τη συγκεκριμένη χρήση των συστημάτων ATACMS».

ATACMS

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Πεντάγωνο περιορίζει διακριτικά τους τελευταίους μήνες τη χρήση από τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας πυραύλων μέσου βεληνεκούς που εκτοξεύονται από το αμερικανικής κατασκευής σύστημα ATACMS για να πλήττονται στόχοι στο έδαφος της Ρωσίας, ανέφερε χθες Σάββατο 23.8.2025 η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές της στην κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας, από την άνοιξη απαιτείται έγκριση υψηλόβαθμων αξιωματούχων του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας για τη συγκεκριμένη χρήση των συστημάτων ATACMS.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters σημειώνει ότι δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει με ανεξάρτητο τρόπο τις πληροφορίες αυτές άμεσα.

Πάντως εφόσον η πληροφορία της WSJ για τα συστήματα ATACMS ισχύει, προκαλεί πολλές απορίες καθώς μόλις πριν λίγα 24ωρα ο Τραμπ ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση Μπάιντεν, επειδή δεν έδινε τη δυνατότητα στην Ουκρανία να επιτεθεί στην Ρωσία.

Σε ανάρτησή του στο Truth Social, έλεγε πως «είναι αδύνατο, σχεδόν απίθανο, να κερδίσεις έναν πόλεμο αν δεν επιτεθείς στην χώρα – εισβολέα».

«Δεν άφηνε την Ουκρανία να ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΕΊ, μόνο να ΑΜΥΝΘΕΊ…Πώς κατέληξε αυτό;», έγραφε για τον Μπάιντεν ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πηγές: Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στρατιώτης στη Λευκορωσία
ΚΟΣΜΟΣ

H Ουκρανία καλεί σε «επαγρύπνηση» για αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα στη Λευκορωσία

Η Ουκρανία ενισχύει την άμυνά της κατά μήκος των βόρειων συνόρων της μετά από ενδείξεις ότι η Ρωσία προσπαθεί να αξιοποιήσει περισσότερο τη Λευκορωσία στη σύγκρουση