25η Μαρτίου: Υπό τους ήχους του «Μακεδονία ξακουστή» παρήλασαν οι Εύζωνες

Πρώτη ενημέρωση 12:39:15
Τελευταία ενημέρωση 14:03:39

Οι Εύζωνες, αγέρωχοι περνούσαν μπροστά από τον κόσμο ο οποίος τραγουδούσε το εμβατήριο για το οποίο έχει γίνει πολύς λόγος το τελευταίο διάστημα με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών. Σε όλη την διάρκεια του περάσματός τους οι Εύζωνες παρέλαυναν με την μπάντα να παιανίζει το «Μακεδονία Ξακουστή».

Στον απόηχο της σφοδρής αντιπαράθεσης για τις καταγγελίες που ήθελαν να έχει απαγορευτεί από την παρέλαση το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή»η σημερινή στρατιωτική παρέλαση στο πλαίσιο εορτασμού της 25ης Μαρτίου «έδωσε απαντήσεις».

Μετά τις συνεχιζόμενες διαψεύσεις ήρθε και η οριστική επιβεβαίωση στην σημερινή παρέλαση. Την ώρα που παρήλαυναν τα τμήματα της προεδρικής φρουράς, μπροστά από τον ΠτΔ, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, η μπάντα της ΑΣΔΥΣ παιάνιζε το «Μακεδονία Ξακουστή».

Ωστόσο, εντύπωση προκάλεσαν και κάποιες λεπτομέρειες, ειδικότερα στα άρματα μάχης και στην ενδυμασία των στολών μάχης.

Ειδικότερα, στη σημερινή παρέλαση πάντως ξεχώρισαν δυο νέα στοιχεία, αφενός η «αναβάθμιση» της στολής παρέλασης σε πιο ρεαλιστικά μάχιμη εκδοχή, με την μηριαία πιστολοθήκη και αφετέρου το άρμα σημαίας, που εκτός από επετειακό, ήταν για πρώτη φορά Leo II Hell.

Δείτε βίντεο: