Σύγκρουση ελικοπτέρων με τέσσερις νεκρούς

Τέσσερις στρατιωτικοί έχασαν τη ζωή σε σύγκρουση δύο ελικοπτέρων κατά τη διάρκεια άσκησης νοτιοδυτικά της βάσης Lewis-McChord, στην πολιτεία της Ουάσινγκτον.

Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες του δυστυχήματος, ωστόσο ο εκπρόσωπος της βάσης ανέφερε ότι σημειώθηκε γύρω στις στις 8.00 μμ (τοπική ώρα) και ότι συγκρούστηκαν δύο ελικόπτερα OH-58 Kiowa.

Τα ονόματα των στρατιωτών που χάθηκαν δεν έχουν γίνει γνωστά, ενώ διαψεύστηκαν οι αρχικές πληροφορίες, που ανέφεραν ότι υπήρχαν και δύο τραυματίες.

Τη διεξαγωγή «έρευνας σε βάθος» προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του δυστυχήματος, υποσχέθηκε εκπρόσωπος της βάσης, την οποία χρησιμοποιούν από κοινού στρατός και αεροπορία. Ο ίδιος είπε ότι κατά την ώρα της σύγκρουσης των ελικοπτέρων ο ουρανός ήταν καθαρός. Η βάση Lewis-McChord υποστηρίζει πάνω από 100.000 στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό.

Πριν από πέντε χρόνια, άλλοι τρεις από την ίδια βάση είχαν σκοτωθεί όταν συνετρίβη ένα ελικόπτερο Black Hawk κατά τη διάρκεια πτήσης νυχτερινής εκπαίδευσης.

ΔΕΙΤΕ ΣE ΒΙΝΤΕΟ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΟΗ-58 KOIWA:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πτώση ελικοπτέρου μπροστά στην κάμερα – ΒΙΝΤΕΟ

Διάσωση Γερμανών ιστιοπλόων από Super Puma.Βίντεο