Χωρίς παζάρια με τους «ανεξάρτητους» συνδυασμούς στο δεύτερο γύρο των εκλογών

«Να μην γίνει κανένα παζάρι για τις ψήφους των δύο ανεξάρτητων «τουρκικών» συνδυασμών»,είναι η «γραμμή» και των δύο μεγάλων κομμάτων για τις επαναληπτικές εκλογές της Κυριακής στη Θράκη. Θα αντισταθούν στον πειρασμό οι τοπικοί υποψήφιοι;
Οι «τουρκικοί» συνδυασμοί σε Κομοτηνή και Ξάνθη δεν έπιασαν τους φιλόδοξους στόχους που είχαν τεθεί και έκαναν λόγο για ποσοστά κοντά στο 19%. Ο εκνευρισμός που υπάρχει στις εφημερίδες που στήριζαν τη προσπάθεια είναι εμφανής με την εφημερίδα Μπιρλίκ να αφήνει υποννοούμενα και να ζητά «την αποστολή ευρωπαίων παρατηρητών στις επόμενες εκλογές»!
Γκρίνιες υπάρχουν όμως και ανέμεσα στους συνδυασμούς των δύο μεγάλων κομμάτων που θα αναμετρηθούν στις επαναληπτικές της Κυριακής σε περιφέρεια και δήμους. Τα υψηλά ποσοστά που πήρε ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για τη περιφέρεια Α.Γιαννακίδης σε εκλογικά τμήματα όπου θριάμβευσαν Μουσταφάογλου και Αχμέτογλου,έχουν δώσει αφορμή για δηκτικά σχόλια από υποψηφίους της ΝΔ οι οποίοι θεωρούν ότι όλοι οι ψήφοι των «τούρκων» υποψηφίων θα στραφούν προς τους κυβερνητικούς συνδυασμούς. Δεν είναι πάντως και τόσοι πολλοί: 2200 πήρε η κ.Μουσταφάογλου στη Κομοτηνή και 1600 ο κ.Αχμέτογλου στη Ξάνθη.Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι μπορεί να κρίνουν αποτέλεσμα.