Ανασχηματισμός: Εμπλοκή με Αποστολάκη – Δεν αποδέχεται την υπουργοποίηση

Πριν από λίγη ώρα έγινε γνωστό ότι ο Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης δεν αποδέχεται την υπουργοποίησή του στη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Αποστολάκης φέρεται να δηλώνει πως δεν αποδέχεται καθώς δεν είναι «κοινής αποδοχής» όπως θα επιθυμούσε.

Αφορμή η έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ (ο κ. Αποστολάκης ήταν υπουργός Άμυνας επί πρωθυπουργίας Τσίπρα) που έκανε λόγο για «αποστασία», που προφανώς οδήγησε τον Ναύαρχο ε.α. να κάνει πίσω.

Νωρίτερα κυβερνητικές πηγές ανέφεραν για την υπουργοποίηση Αποστολάκη ότι: ««ο Πρωθυπουργός επέλεξε για το χαρτοφυλάκιο της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής μια υπερκομματική προσωπικότητα, έναν άνθρωπο που υπηρέτησε την πατρίδα από κορυφαίες θέσεις ευθύνης όλη την περίοδο 2013-2019. Ο κ. Αποστολάκης ήταν αρχηγός ΓΕΝ από το 2013 έως το 2015 και Αρχηγός ΓΕΕΘΑ από το 2015 έως το 2019 και εν συνεχεία υπουργός Εθνικής Άμυνας. Έχει την ικανότητα, τις γνώσεις, την εμπειρία, τις παραστάσεις και φυσικά το κύρος να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου υπουργείου, με βάση την πολύχρονη εμπειρία του στις Ένοπλες Δυνάμεις, τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο όσο και σε επίπεδο διοίκησης».