OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Αυτά είναι τα «stealth» πολυκόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. [pics/vid]

20/11/2019 - 18:19
ΕΛ.ΑΣ.
Share on FacebookShare on Twitter

Το φετινό πλεονέκτημα της ΕΛ.ΑΣ που της επιτρέπει να πανηγυρίζει για την επέμβαση της στα Εξάρχεια και την πάταξη των επεισοδίων “εν τη γενέσει” τους, ήταν η καλή συλλογή πληροφοριών και η άμεση επισήμανση των ατόμων που είχαν καταλάβει ταράτσες, τις οποίες θα χρησιμοποιούσαν ως ορμητήρια επιθέσεων εναντίων των αστυνομικών δυνάμεων.

Το πλεονέκτημα δόθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. από την χρήση των drones, δηλαδή, μη επανδρωμένες ιπτάμενες συσκευές συλλογής πληροφοριών και κατόπτευσης χώρου από ψηλά.

Τα drones λοιπόν της ΕΛ.ΑΣ είναι αυτά που ουσιαστικά έσωσαν την παρτίδα σε ένα μεγάλο ποσοστό, αλλά και το ρίσκο που πήραν οι επιτελείς της ΓΑΔΑ να δώσουν εντολή στις δυνάμεις να ανέβουν στις ταράτσες των επίμαχων κτηρίων, που τελικά τους “βγήκε” και είχε ως αποτέλεσμα μειωμένης διάρκειας και έντασης επεισόδια.

Ποια είναι όμως η σχετικά άγνωστη υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ που ουσιαστικά συνέβαλε σε μεγάλο ποσοστό σε αυτή την επιτυχία, έτσι όπως την ορίζει η Πολιτική και Φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ;

Η Υπηρεσία μη Επανδρωμένων Πτητικών Μέσων ανήκει στην Διεύθυνση Πτητικών Μέσων της ΕΛ.ΑΣ, την υπηρεσία δηλαδή στην οποία ανήκουν και τα ελικόπτερα του Σώματος με τους ειδικούς εξοπλισμούς.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία εκτός από τα μη επανδρωμένα, διαθέτει και πολυκόπτερα, αυτά με τους τέσσερις έλικες δηλαδή σε κάθε πλευρά τους, τα οποία είναι κατάλληλα για αθέατη παρακολούθηση στον αστικό ιστό και μάλιστα από χαμηλό ύψος.

Αυτές λοιπόν οι ιπτάμενες συσκευές, χρησιμοποιήθηκαν στην επέτειο του Πολυτεχνείου, χωρίς βέβαια να γίνουν αντιληπτές από τους παρακολουθούμενους στις ταράτσες, καθώς όπως προαναφέραμε δεν κάνουν θόρυβο.

Παράλληλα και σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρεπορτάζ, ο χειριστής του πολυκόπτερου, βρίσκονταν σε κάποιο κτήριο στην περιφέρεια τις συγκεκριμένης περιοχής, εν προκειμένω των Εξαρχείων και έστελνε εικόνα μέσω του χειριστηρίου του, τόσο στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ που συντόνιζε τις Αστυνομικές δυνάμεις και έδινε εντολές, όσο και στο κέντρο επιχειρήσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αυτά τα μη επανδρωμένα, όσο και τα πολυκόπτερα, έχουν το πλεονέκτημα άμεσης μεταφοράς σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας και μάλιστα άμα τη ενεργοποίησή τους επίσης έχουν την δυνατότητα να δίνουν απευθείας εικόνα σε πραγματικό χρόνο στα δυο μεγάλα κέντρα επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: Newsit

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Tags: DRONESΕΛ.ΑΣΕΛΛΑΔΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΠΟΛΥΚΟΠΤΕΡΑ

Related Posts

Μητσοτάκης
ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

05/12/2025 - 18:13
Γεραπετρίτης
ΕΛΛΑΔΑ

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα, με την πρωτοβουλία της Πενταμερούς, επιδιώκει να καθιερώσει τη θέση της ως πυλώνας σταθερότητας

05/12/2025 - 14:36
Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

05/12/2025 - 10:21

Διαβάστε Επίσης

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert