Δένδιας και Πάιατ συζήτησαν για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο

Όπως σας ενημέρωσε το OnAlert, η στρατηγική αναβάθμιση των ελληνοαμερικανών σχέσεων τόσο σε διπλωματικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο, αποτελεί προτεραιότητα της Αθήνας κάτι που επιβεβαίωσε και ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, αναφορικά με την ανανέωση της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας MDCA.

Είναι γνωστό ότι η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται διατεθειμένη να επεκτείνει χρονικά και ουσιαστικά την ελληνοαμερικανική συμφωνία αμυντικής συνεργασίας, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για σενάρια επέκτασης της χρονικής διάρκειας της συμφωνίας από ένα έτος που ισχύει σήμερα στα πέντε έτη.

Στο πλαίσιο αυτό σημαντική είναι και η χρονική συγκυρία της συνάντησης που είχε σήμερα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Αμερικανό πρέσβη κ. Τζέφρι Πάιατ, όπου συζητήθηκαν ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Όπως δήλωσε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών σε ανάρτηση που έκανε στο προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter: «Με τον Πρέσβη των ΗΠΑ @USAmbPyatt στη σημερινή μας συνάντηση @GreeceMFA . Συζητήσαμε για τις άριστες σχέσεις & τη διαρκώς ενισχυόμενη στρατηγική συνεργασία  και τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο & την ευρύτερη περιοχή».

Φωτογραφία Twitter