OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Δένδιας για Κυπριακό: Πάμε για το καλύτερο στην Πενταμερή του ΟΗΕ

26/04/2021 - 16:25
Δένδιας
Share on FacebookShare on Twitter

Στην Προεδρική Φρουρά βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της ενώ στη συνέχεια έκανε δηλώσεις για την επερχόμενη Πενταμερή Σύνοδο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, με θέμα το Κυπριακό και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί μια συμφωνία για την επίλυσή του.

Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας εξέφρασε την αισιοδοξία του λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αύριο είναι μία δύσκολη ημέρα, πάμε για το καλύτερο, αλλά να δούμε τι θα γίνει. Πάμε όμως πάντα για το καλύτερο».

Μετά την επίσκεψή του στην Προεδρική Φρουρά, ο Νίκος Δένδιας είπε πως ήταν για τον ίδιο στιγμές εξαιρετικής χαράς και υπερηφάνειας που έγινε δεκτός σήμερα από τον διοικητή και ξεναγήθηκε στους χώρους της.

Σημείωσε, επίσης, πως ήρθε σε επαφή με την τεράστια ενδυματολογική παράδοση της Προεδρικής Φρουράς που κρύβει μία εθνική παράδοση μας, την εξέλιξη του ελληνισμού μέσα στους αιώνες.

Περαιτέρω, εκμυστηρεύτηκε πως ήταν ένα απωθημένο του, εδώ και πολλά χρόνια, και εξήγησε: «Διότι όταν κατατάχθηκα στον ελληνικό Στρατό, κατ’ αρχήν είχα προεπιλεγεί, λόγω ύψους, για την Προεδρική Φρουρά. Αλλά επειδή δεν μπορούσα να στερηθώ μόνιμα τα γυαλιά μου, τελικά έγιναν μόνον έφεδρος αξιωματικός και όχι εύζωνας. Ήταν λοιπόν και για εμένα μία στιγμή προσωπικής επιστροφής».

Η συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Κατά την επίσκεψή του, ο Νίκος Δένδιας είχε διάλογο με τον ράφτη της Εθνικής Φρουράς, ο οποίος του έδειξε τον τρόπο κατασκευής της φουστανέλας και της εξάρτησης των ανδρών της Προεδρικής Φρουράς. Ο ράφτης, απευθυνόμενος στον Νίκο Δένδια, είπε: «Συγχαρητήρια, κύριε υπουργέ, μας κάνατε εθνικά υπερήφανους». Ο Ν. Δένδιας τον ευχαρίστησε, με τον ράφτη να σημειώνει: «Αυτό ένιωσα και οφείλω να σας το πω».

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών έγινε δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις πρόσφατες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς και στην τριμερή Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου και Λιβάνου. Παράλληλα, συζήτησαν για την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, αλλά και για την επικείμενη πενταμερή Διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες InTime News

Tags: ΕΛΛΑΔΑΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑΚΥΠΡΙΑΚΟΚΥΠΡΟΣΝΙΣΚΟ ΔΕΝΔΙΑΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Μητσοτάκης
ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

05/12/2025 - 18:13
Γεραπετρίτης
ΕΛΛΑΔΑ

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα, με την πρωτοβουλία της Πενταμερούς, επιδιώκει να καθιερώσει τη θέση της ως πυλώνας σταθερότητας

05/12/2025 - 14:36
Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

05/12/2025 - 10:21

Διαβάστε Επίσης

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

PULS: Πέρασε από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής η αγορά των 36 ισραηλινών ΠΕΠ

Επίσκεψη Πούτιν στην Ινδία: Στο επίκεντρο το ρωσικό πετρέλαιο, οι S-400 και τα Su-57

Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν: «Μήνυμα ισχύος» με ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο – Εκτόξευσαν βαλλιστικούς και πυραύλους cruise [vid]

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert