Δέσμευση Τσίπρα για επιστροφή των συντάξεων χηρείας στο 70%

Δύο αιτήματα ικανοποίησε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με συνταξιούχους: το πρώτο να διευθετηθούν τα χρέη τους στα ασφαλιστικά Ταμεία και το δεύτερο να επανέλθουν οι συντάξεις χηρείας το 70% του ποσού που λάμβανε ο/η θανών/θανούσα αντί του 50% που ισχύει σήμερα.

Σχετικά με τη διευθέτηση των χρεών, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου, σημείωσε πως θα διευθετηθεί άμεσα, με το σύνολο των οφειλών που εκκρεμούν μέχρι το τέλος του 2018 και η μικρότερη δόση θα είναι 50 ευρώ.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, εκπροσωπώντας το συντονιστικό των συνταξιούχων, κάλεσε τους συνταξιούχους να μην τρέχουν στα δικαστήρια και να πιστέψουν ότι με πολιτική απόφαση έκοψαν τις συντάξεις και με πολιτική απόφαση θα δοθούν. Ο κ. Κουμπούρης δήλωσε επίσης ότι ο πρωθυπουργός τους διαβεβαίωσε για την επίλυση του ζητήματος των συντάξεων χηρείας με κατάθεση τροπολογίας. Σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά, δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός τους είπε ότι δεν μπορεί να ικανοποιήσει το αίτημα, γιατί τα χρήματα είναι πολλά.