Η περιοδεία του Γκρίζου Λύκου μέσα από το τουρκικό Τύπο

Ενώ στην Θεσσαλονίκη  »υποδέχθηκαν» σήμερα με αποδοκιμασίες τον πρόεδρο του τουρκικού εθνικιστικού κόμματος MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί   Κύπριοι φοιτητές , ο τουρκικός τύπος αναφέρεται στο χθεσινό μέρος της περιοδείας του στην Δυτική Θράκη.
Ιδού η εικόνα του τύπου  ’όπως μεταδίδεται από την Αγκυρα:
 
-Η Zaman  αναφέρεται στην περιοδεία του Προέδρου του MHP Μπαχτσελί στα Βαλκάνια , με τον τίτλο «Ο Μπαχτσελί σε 5νθήμερη περιοδεία στα Βαλκάνια». Στο δημοσίευμα γράφει ότι ο Μπαχτσελί στο πλαίσιο αυτό θα επισκεφθεί την Ελλάδα, την «Μακεδονία» , το Κόσσοβο, και την Βουλγαρία.

 Ο Μπαχτσελί,γράφει, πέρασε οδικώς στην Ελλάδα και φθάνοντας στην συνοριακή είσοδο Παζάρκουλε όπου τον υποδέχθηκαν οι οπαδοί του κόμματός του. Κατά την διάρκεια ελέγχου διαβατηρίων προτίμησε να περιμένει στο αυτοκίνητό του και στην συνέχεια πέρασε στην Ελλάδα.
 Στο μεταξύ – συνεχίζει – η περιοδεία του κ Μπαχτσελί εξόργισε τις ακραίες εθνικιστικές ομάδες στην Ελλάδα. Οι ομάδες αυτές και οι περιθωριακές ακραίες εθνικιστικές ιστοσελίδες έδωσαν απειλητικά και υβριστικά μηνύματα με στόχο τον Μπαχτσελί. Αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα του κ Μπαχτσελί και κάλεσαν τους οπαδούς τους για εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Οι ομάδες χρησιμοποίησαν συνθήματα που εσωκλείουν ύβρεις και απειλές όπως « Θα χυθεί πολύ αίμα στην Θράκη», «Θα γίνει δεκτός με μπαλτάδες, μπαρούτι και φωτιές». Ομως κατά την διάρκεια της επίσκεψης δεν βιώθηκε κάποιο συμβάν και η Ελληνική Αστυνομία έλαβε δρακόντεια μέτρα ασφάλειας.
 
Ο Μπαχτσελι χθες επισκέφθηκε το χωριό «Μουγιούκντερμπέντ» όπου ζούν πολλοί μουσουλμάνοι «τούρκοι» και υπάγεται στην Αλεξανδρούπολη. Οι κάτοικοι υποδέχθηκαν τον Μπαχτσελί με εκδηλώσεις αγάπης και του πρόσφεραν τούρκικο καφέ. Εκείνος συζήτησε με τον λαό και άκουσε τα προβλήματά του. Ο ίδιος σε ομιλία του εκεί είπε ότι γνωρίζουν πως η «τουρκική» μειονότητα της Δυτικής Θράκης αντιμετωπίζει προβλήματα όπως το θέμα των Βακουφίων, η παιδεία, οι Μουφτείες και η απόρριψη της ταυτότητας. Ακόμα είπε πως μετέβη εκεί για να δεί από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται και να έρθει σε άμεση επαφή με τον κόσμο. Επίσης τόνισε πως θα προβούν σε ενέργειες για την επίλυση των προβλημάτων. Στην συνέχεια ήρθε σε επαφή με τους εκπροσώπους των μειονοτικών Ιδρυμάτων στην Κομοτηνή και στην Ξάνθη . Σήμερα , αφού επισκεφθεί την Καβάλα και την Θεσσαλονίκη θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στην Ελλάδα.
 
– Η Yeni Safak γράφει  με τον τίτλο « Ο Μπαχτσελί σε περιοδεία στα Βαλκάνια». Στο δημοσίευμα γράφει ότι τον Μπαχτσελί υποδέχθηκαν οπαδοί του κόμματος στην συνοριακή είσοδο Παζάρκουλε και έγινε δεκτός με λουλούδια στο χωριό « Μουγιούκντερμπέντ». Ο ίδιος δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά τα προβλήματα της μουσουλμανικής «τουρκικής» μειονότητας στην Δυτική Θράκη και ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να εκπληρώσει τα καθήκοντά του σχετικά με τα προβλήματα αυτά. Στο μεταξύ,γραφει, η επίσκεψη Μπαχτσελί στην Δυτική Θράκη εξόργισε τις ακραίες εθνικιστικές ομάδες στην Ελλάδα και καταχωρήθηκαν μηνύματα εναντίον του στις ιστοσελίδες των ακραίων ομάδων . Η Ελληνική Αστυνομία έλαβε δρακόντεια μέτρα ασφάλειας για την επίσκεψη.
 
-Η εφημερίδα Takvim  τονίζει ότι ο Μπαχτσελί άρχισε χθες την επίσκεψή του στην Ελλάδα και ότι ακραίες εθνικιστικές ομάδες ανέβασαν υβριστικά και απειλητικά μηνύματα για τον Μπαχτσελί στις ιστοσελίδες τους. 
 
-Η  Sabah  με τον τίτλο «ο Μπαχτσελί βγήκε σε περιοδεία στα Βαλκάνια» . Η Hurriyet γράφει για το θέμα στις εσωτερικές σελίδες τονίζοντας ότι τον Μπαχτσελί υποδέχθηκε πλήθος πολιτών και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλληλεγγύης των «τούρκων» Δυτικής Θράκης  Χακγκιουντέρ. Ο Μπαχτσελί στην συνέχεια πήγε στο χωριό Μπουγιούκντερμπέντ και απευθυνόμενος στους συγκεντρωθέντες είπε ότι κομίζει αγάπη και χαιρετισμούς από την μητέρα πατρίδα και πρόσθεσε : «Ξεπεράσατε τα βάσανα και τις πιέσεις και φθάσατε εδώ που είστε σήμερα . Δεν είστε μόνοι σας.».
 
Ο Μπαχτσελί που πέρασε από το Διδυμότειχο συζήτησε με τους κατοίκους εκεί και φωτογραφήθηκε μαζί τους. Αργότερα πέρασε στον Δήμο « Κοζλούμπεκίρ» και ο εκεί Δήμαρχος Ιμπραχήμ Σερίφ είπε πως λόγω της οικονομικής κρίσης που κλονίζει την Ελλάδα, οι νέοι μετανάστευσαν στην Γερμανία και στην Ολλανδία. Ακόμα είπε ότι επιθυμούν ένας που κατάγεται από την Δυτική Θράκη και ζει στην Τουρκία , να γίνει βουλευτής του ΜΗΡ και ο Μπαχτσελί απαντώντας είπε ότι  η πόρτα τους είναι ανοικτή.
 
-H Haberturk αναφέρεται  με τον τίτλο « Η επίσκεψη που εξόργισε τους Ελληνες ρατσιστές». Στο δημοσίευμα γράφει ότι ο κ Μπαχτσελί στο πλαίσιο της περιοδεία του στα Βαλκάνια μετέβη χθες στην Ελλάδα και επισκέφθηκε στην Κομοτηνή τους απαγορευθέντες «τουρκικούς» συνδέσμους και τους εκλεγμένους «μουφτήδες» . Επίσης συναντήθηκε με εκπροσώπους της «τουρκικής» μειονότητας. Στην Ενωση «τουρκικής» Νεολαίας , συναντήθηκε με τους «τούρκους» και είπε ότι στην Δυτική Θράκη καταβάλλεται μια ύπουλη προσπάθεια για την εξάλειψη των δικαιωμάτων της «τουρκικής» μειονότητας που είχε αποκτήσει με την συνθήκη της Λωζάννης. Ο Μπαχτσελί επισκέφθηκε και την Ξάνθη, εξοργίζοντας τις ακραίες εθνικιστικές ελληνικές ομάδες οι  οποίες προέβησαν σε εκδήλωση κρατώντας ελληνικές σημαίες. Ειδήσεις που είχαν σαν στόχο τον Μπαχτσελί καταχωρήθηκαν στις ιστοσελίδες των ομάδων αυτών. Παρατηρήθηκε ότι η Αστυνομία είχε λάβει δρακόντεια μέτρα ασφάλειας. Σήμερα ο Μπαχτσελί μετά τις επισκέψεις του σε Καβάλα και Θεσσαλονίκη θα αναχωρήσει από την Ελλάδα.
 
– Η Turkiye με τον τίτλο « Δεν είστε μόνοι» και τονίζεται ότι η Τουρκία είναι πάντα δίπλα στην  «τουρκική» μειονότητα, για αυτό δεν θα πρέπει αυτή να αισθάνεται μόνη. Επίσης ότι ο Μπαχτσελί επισκέφθηκε και τον τάφο του ιδρυτή του κόμματος φιλίας ισότητας και ειρήνης δρ Αχμέτ Σαδίκ. Τις βραδινές ώρες συνέχισε τις επαφές του στην Ξάνθη.Αναφέρει ακόμα ότι ακραίες ελληνικές ομάδες έδωσαν από τις ιστοσελίδες τους υβριστικά και απειλητικά μηνύματα εναντίον του Μπαχτσελί και οτι η Αστυνομία αύξησε τα μέτρα της έναντι των ελλήνων φανατικών.