Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ξεκάθαρος νικητής και νέος Πρόεδρος ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι, όπως φαίνεται, ο νέος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά η αρμόδια Επιτροπή Εκλογών (ΕΔΕΚΑΠ), ο Νίκος Ανδρουλάκης θριάμβευσε με 68,03% (!) έναντι 31,97% του Γιώργου Παπανδρέου (σ.σ. στο 82,18% της καταμέτρησης).

Λίγο μετά την ανακοίνωση των πρώτων τελικών αποτελεσμάτων κι αφού ήδη τον είχε συγχαρεί τηλεφωνικά ο Γιώργος Παπανδρέου, αναγνωρίζοντας την ήττα του, ο Νίκος Ανδρουλάκης δέχθηκε τηλεφώνημα και από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός τον συνεχάρη, και του είπε να τα πουν και από κοντά, με το νέο αρχηγό του ΚΙΝΑΛ να τον ευχαριστεί.

Από την άλλη, ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε τις πρώτες του δηλώσεις, μετά τα αποτελέσματα από τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ και τη μεγάλη νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη και είπε για τα αποτελέσματα των εκλογών του ΚΙΝΑΛ: «Και σήμερα, η συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στην εκλογική μας διαδικασία ήταν μεγάλη. Είναι μήνυμα ευθύνης για όλους μας. Έχω ήδη εκφράσει στον Νίκο Ανδρουλάκη τα συγχαρητήριά μου και τις ευχές μου για καλή επιτυχία. Όλοι μαζί, οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των μελών, των φίλων και των δημοκρατών πολιτών. Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα και πάθος και θα πάμε μπροστά».

Mε πληροφορίες από: Newsit / Φωτογραφία Intime News