Ελλάδα: Κατηγορηματική καταδίκη της «άνανδρης επίθεσης εναντίον αμάχων» στα ΗΑΕ

Η Ελλάδα «αναγνωρίζει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, όπως αυτό προβλέπεται ρητά στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», καταλήγει το υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή την επίθεση στο Άμπου Ντάμπι.

επίθεση - ΗΑΕ - ΥΠΕΞ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση εναντίον αμάχων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που έλαβε χώρα χθες”, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του για την επίθεση εναντίον του αεροδρομίου του ‘Αμπου-Ντάμπι.

“Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες”, προσθέτει.

“Η Ελλάδα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της κυβέρνησης και του λαού του στρατηγικού συμμάχου και στενού φίλου της, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και αναγνωρίζει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, όπως αυτό προβλέπεται ρητά στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών”, καταλήγει το υπουργείο Εξωτερικών.

(Φωτο Αρχείου: Reuters)

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Πάνος Ξενόκωστας στο EDIP Info Day και την Ημέρα Αμυντικής Βιομηχανίας Ελλάδας – Κύπρου
ΕΛΛΑΔΑ

Ένωση Ελληνικών Ναυπηγείων: «15ετές πρόγραμμα εγχώριων ναυπηγήσεων για το Πολεμικό Ναυτικό με πλοία – υποβρύχια»

Η παρέμβαση και οι προτάσεις του Πάνου Ξενοκώστα στο EDIP Info Day και την Ημέρα Αμυντικής Βιομηχανίας Ελλάδας – Κύπρου για μια βιώσιμη ελληνική αμυντική ναυπηγική βιομηχανία