Εμβολιασμοί κορονοϊού: Πόσοι έχουν γίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ελλάδα

Με γοργούς ρυθμούς «τρέχουν» οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με εκατομμύρια πολίτες να έχουν κάνει ήδη την 1η δόση. Σήμερα στη χώρα μας έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον 6 εκατομμύρια εμβολιασμοί, σύμφωνα με τον γγ πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Οι παραδόσεις των εμβολίων για τον κορονοϊό στην ΕΕ μέχρι τις 4 Ιουνίου, σύμφωνα με την Κομισιόν, έφτασαν τα 325,8 εκατομμύρια. Παράλληλα, 260,2 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Όπως επισημαίνεται στο γράφημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα social media, το 48% του ενήλικου πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση και 85 εκατομμύρια είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Πόσοι έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα

Για την πορεία των εμβολιασμών στην χώρα μας μίλησε το πρωί του Σαββάτου (5/6) ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. «Σήμερα το πρωί ξεπεράσαμε τους 6 εκατομμύρια εμβολιασμούς», τόνισε μιλώντας κατά την διάρκεια εκδήλωσης, στο πλαίσιο του περιφερειακού συνεδρίου ανάπτυξης, που συνδιοργανώνουν στην Πάτρα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος». (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά)

Επεσήμανε δε ότι «αυτός είναι ένας επιχειρησιακός στόχος ο οποίος τέθηκε», προσθέτοντας ότι οι «στόχοι τίθενται ανάλογα με το πώς έρχονται τα εμβόλια». Μάλιστα, όπως υπογράμμισε, «θα μπορούσαμε ανά πάσα στιγμή να αυξήσουμε την δυναμικότητα του συστήματος εμβολιασμού, αν είχαμε περισσότερα εμβόλια».

Πηγή: Newsit / Φωτογραφία αρχείου Intime News