Επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι για την ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αποδοθεί καθεστώς υποψηφίου στην Ουκρανία, την οποία και υποστηρίζει.

Επιπλέον ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Ζελένσκι για τη συνεχιζόμενη στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία.

Η επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι εντάσσεται προφανώς στο κύκλο επαφών που έχει ο Πρόεδρος της Ουκρανίας με τους ηγέτες των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο.

Υπενθυμίζεται πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει γνωμοδοτήσει υπέρ της απόδοσης στην Ουκρανία καθεστώτος χώρας προς ένταξη στην ΕΕ, κάτι που ο Πρόεδρος της Ουκρανίας έχει χαρακτηρίσει ως ένα από τα ιστορικότερα γεγονότα στην μακραίωνη πορεία της χώρας.

«Κατά τη διάρκεια συνομιλίας με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, χάρηκα που έλαβα ένα μήνυμα υποστήριξης από την Ελλάδα προς την Ουκρανία για το καθεστώς του υποψηφίου την παραμονή της ιστορικής συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Συζητήσαμε επίσης το αναμενόμενο αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη», ‘ανέφερε στην ανακοίνωσή του στο Twitter ο Ουκρανός πρόεδρος, σχετικά με την συνομιλία του με τον Μητσοτάκη.