OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Euroferry Olympia: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους στο πλοίο

19/02/2022 - 08:55
πλοίο
Share on FacebookShare on Twitter

Συνεχίζεται το έργο της πυρόσβεσης στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia στο οποίο χθες εκδηλώθηκε πυρκαγιά, πιθανόν στο τρίτο κατάστρωμα, ενώ έπλεε κοντά στην Ερεικούσα κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από την Ηγουμενίτσα προς το Μπρίντεζι.

Εστίες φωτιάς εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη στο πλοίο. Η αγωνία κορυφώνεται για τους 12 αγνοούμενους, μεταξύ των οποίων είναι τρεις Έλληνες.

Ο επίσημος αριθμός των αγνοουμένων αυξήθηκε χθες από 11 σε 12, καθώς ένας από τους δύο ανθρώπους που απεγκλωβίστηκαν από το γκαράζ του πλοίου από άνδρες της ΕΜΑΚ δεν συγκαταλεγόταν στην επίσημη λίστα των επιβατών. Πρόκειται για αφγανό πρόσφυγα.

Οι έρευνες της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό και τη διάσωση των αγνοουμένων θα συνεχιστούν σήμερα. Χθες έγινε πλήρης καταμέτρηση και ταυτοποίηση των επιβαινόντων του εν λόγω πλοίου από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Διαπιστώθηκε ότι διασώθηκαν 278 άνθρωποι, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ένα άτομο που δεν υπήρχε στην επίσημη λίστα επιβατών.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης σε δηλώσεις του το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή που υπήρξε πληροφόρηση για την πυρκαγιά υπήρξε άμεση και γιγαντιαία επιχείρηση μέσω τη συμμετοχή του Λιμενικού Σώματος, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού.

Πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή οι έρευνες επικεντρώνονται στον εντοπισμό των 12 αγνοούμενων, μεταξύ των οποίων και τριών Ελλήνων, αναφέροντας ότι «η σκέψη όλων μας είναι κοντά τους και στις οικογένειές τους στις οποίες παρέχεται κάθε δυνατή υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα», ενώ «ειδική ψυχολόγος του λιμενικού είναι στη διάθεσή τους».

«Σε κάθε περίπτωση, αυτό που θα συνεχιστεί σήμερα είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό τους», συνέχισε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι ήδη εξειδικευμένη ναυαγοσωστική ομάδα βρίσκεται στην περιοχή. Τόνισε ακόμη ότι αφού ολοκληρωθεί η κατάσβεση, με συνεργασία της πλοιοκτήτριας εταιρείας και των αρμόδιων αρχών, το πλοίο αναμένεται να οδηγηθεί σε ασφαλές σημείο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί απάντληση των καυσίμων και των υδάτων και να αποφευχθεί οποιαδήποτε θαλάσσια ρύπανση.

Συμπλήρωσε ότι Κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων και Συμβάντων βρίσκεται στην περιοχή, προκειμένου να κινήσει τις διαδικασίες για τη διερεύνηση του ατυχήματος.

Ο κ. Πλακιωτάκης χαρακτήρισε τον απεγκλωβισμό των δύο ανθρώπων από ομάδα της ΕΜΑΚ χθες βράδυ «ηρωική πράξη», ενώ αναφερόμενος στους ελέγχους που διενεργούνται στα πλοία είπε πως είναι αυστηροί και συστηματικοί και θα ενταθούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς θα είναι περισσότερη η ακτοπλοϊκή κίνηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: EUROFERRY OLYMPIAΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙΕΜΑΚΠΛΟΙΠΥΡΚΑΓΙΑ

Related Posts

καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Βροχές σε νότια Πελοπόννησο και Κρήτη

20/12/2025 - 07:36
Δαβάκης - Καιρίδης
ΕΛΛΑΔΑ

Καβγάς Καιρίδη – Δαβάκη για την απουσία Δένδια από την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας της Βουλής

19/12/2025 - 14:27
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Τοπικές νεφώσεις που το βράδυ στα δυτικά θα αυξηθούν – Δείτε αναλυτικά

19/12/2025 - 04:28

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Βροχές σε νότια Πελοπόννησο και Κρήτη

Σαν σήμερα: Το 1821 αρχίζει στην Επίδαυρο η Α’ Εθνοσυνέλευση

Ο Τραμπ δεν αποκλείει την πιθανότητα ενός πολέμου στη Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο ξέρει ακριβώς τι θέλω»

Μίτσκοσκι: «Για μένα το όνομα Μακεδονία είναι ιερό», λέει ο πρωθυπουργός της γείτονος χώρας

ΗΠΑ: Δεν ανησυχούν για τη «ρητορική στήριξη» της Ρωσίας στη Βενεζουέλα – «Απαράδεκτη» η κατάσταση με το καθεστώς Μαδούρο

Arrow 3: Ισραήλ και Γερμανία υπέγραψαν επέκταση σύμβασης ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το σύστημα αεράμυνας

Ρούμπιο: Έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, «αλλά έχουμε ακόμη δρόμο»

«Στο κόκκινο» το θερμόμετρο στο Αιγαίο: Παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά F-16 και μία εμπλοκή

Top News

«Ο Νίκος Παππάς λέει ψέμματα: Με χτύπησε και με γρονθοκόπησε πισώπλατα» λέει ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος

Γιώργος Μαζωνάκης: Βίντεο του Στέφανου Παπαδόπουλου με τον τραγουδιστή προκαλεί αντιδράσεις: «Με τους σωστούς ανθρώπους δίπλα μου»

Άρης Μουγκοπέτρος: Φοράω το χέρι τρεις μέρες, ήρθαν οι κόρες μου, το χαϊδέψαν και είπαν «μπαμπά το μιμί πέρασε»

Καιρός τα Χριστούγεννα: Βροχές παραμονή και ανήμερα - Οι περιοχές που θα βραχούν σίγουρα και τριήμερη πρόγνωση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert