OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

«Εξοπλίζονται» Θράκη και νησιά του Αιγαίου – Τι ανακοίνωσε ο υφυπουργός Επικρατείας

25/04/2015 - 22:02
Share on FacebookShare on Twitter

Η Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου “εξοπλίζονται” . Όχι με όπλα και στρατό αλλά με κάτι εξίσου σημαντικό. Με ιατρούς και νοσηλευτές.

Το ανακοίνωσε ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ σε περιοδεία του στη Θράκη. Ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος είχε πει σε συνέντευξή του στο Onalert.gr κάτι πολύ σημαντικό. “Δεν αρκεί να βάλεις μια μεραρχία σε κάθε νησί για να το θωρακίσεις . Θα πρέπει να νοιώσουν οι κάτοικοί του ασφάλεια έχοντας υγεία και παιδεία. Είναι και αυτή οχύρωση” . Έχει δίκιο και ο Τέρενς Κουϊκ τον επιβεβαίωσε.

Ελπίζουμε η κυβέρνηση να διερευνήσει σοβαρά κι όχι μόνο με δηλώσεις πως φθάσαμε στο τραγικό σημείο να πληρώνουμε εκατομμύρια των εκατομμυρίων για πτήσεις βρεφών που έχουν ανάγκη θερμοκοιτίδας όταν κάθε μία απ΄ αυτές κοστίζει 4.000 ευρώ. Για να διαπιστώσουμε ποιοι και γιατί με πρόσχημα την “οικονομία” φόρτωσαν τα δημόσια ταμεία με περισσότερα έξοδα και “ταλαιπώρησαν” τα μέσα των ΕΔ.

Τι δήλωσε ο Κουίκ για την επίσκεψη του υπουργού Υγείας Π.Κουρουμπλή:

«Η επίσκεψη στο νομό Έβρου του Υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, είναι δράση ενδιαφέροντος της κυβέρνησης, με αποφασιστικό εταίρο τους ΑΝΕΛ, στα ζωτικά θέματα της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας.

Ήταν εξαιρετικά σημαντική η εξαγγελία του, ότι από τις προσλήψεις στο χώρο της υγείας που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, 700 μόνιμοι γιατροί και νοσηλευτές θα ενταχθούν στα νοσοκομεία της ΑΜ-Θ Περιφέρειας και σε νησιά του Αιγαίου.

Όπως, επίσης, θεωρώ, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δοθεί λύση και στο δικαιολογημένο αίτημα, να αποκτήσει ξανά την αυτονομία του το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Η συγκέντρωση εργαζομένων και απλών πολιτών χθες το μεσημέρι στο Νοσοκομείο αυτής της ακριτικής πόλης, ήταν συγκλονιστική. Ταυτόχρονα και συγκινητική. Ο συνάδελφος Υπουργός ένιωσε όλη αυτήν την ανθρώπινη λαχτάρα των συγκεντρωμένων, να πιαστούν από κάπου, να μεταδώσουν ένα μήνυμα αυτονομίας, που δεν το άκουγαν τα αυτιά των μνημονιακών προκατόχων του.

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω, ότι κατά την επιστροφή στην Αλεξανδρούπολη για την μεγάλη τετράωρη Παμπεριφερειακή Σύσκεψη Υγείας που έγινε εκεί, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής μου μίλαγε συγκλονισμένος για όλο το ανθρώπινο πάθος που εισέπραττε από τις τοποθετήσεις γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών, Δημάρχων, Προϊσταμένων Κέντρων Υγείας και Εκπροσώπων Φορέων.

Χαίρομαι προσωπικά, που οι άμεσοι συνεργάτες του Υπουργού έκαναν αποδεκτή τη πρόταση μου, να ανταποκριθούμε στην επιστολή για συνάντηση, που μας είχαν αποστείλει από τον βόρειο Έβρο, με πρώτη την υπογραφή του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου»…

«Επίσης θεωρώ πολύ σημαντική και την δέσμευση του Υπουργού Υγείας , ότι την επόμενη εβδομάδα θα πληρωθούν, στο σύνολο σχεδόν των Νοσοκομείων της χώρας, όλες οι χρωστούμενες εφημερίες του 2012, 2013 και 2014, με πρόνοια μέσα στο επόμενο δίμηνο να ρυθμιστούν και οι εφημερίες του πρώτου τριμήνου του 2015».

Ο Υφυπουργός Επικρατείας επισκέφτηκε την Κομοτηνή και την Ξάνθη, όπου είχε συνάντηση με τοπικούς παράγοντες και στην συνέχεια αναχώρησε αεροπορικώς, μέσω Θεσσαλονίκης, για την Μυτιλήνη, προκειμένου να δει από κοντά, σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό, την κατάσταση που διαμορφώνεται στο νησί, από την συνεχή εισροή προσφύγων από την Συρία.

Θα παραστεί τέλος στις θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μανταμάδου, καθώς στο νησί ο Αρχάγγελος Μιχαήλ γιορτάζει ειδικότερα κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή μετά το Πάσχα.

Tags: ΑΙΓΑΙΟΓΙΑΤΡΟΙΘΡΑΚΗΙΑΤΡΟΙΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Related Posts

καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο – Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

05/02/2026 - 04:33
Λιμενικό
ΕΛΛΑΔΑ

Λιμενικό: Το χρονικό της συμπλοκής στη Χίο με 15 νεκρούς – «Το σκάφος των διακινητών μας εμβόλισε, ανετράπη και βυθίστηκε»

04/02/2026 - 08:12
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Συννεφιά και τοπικές βροχές – Καταιγίδες στα δυτικά

04/02/2026 - 04:31

Διαβάστε Επίσης

Γουίτκοφ: Οι αντιπροσωπείες των ΗΠΑ, της Ουκρανίας και της Ρωσίας συμφώνησαν για την ανταλλαγή 314 αιχμαλώτων

Ουκρανία: Έπληξε με Flamingo ρωσική εγκατάσταση εκτόξευσης των Oreshnik – «Τυφλές» οι ρωσικές δυνάμεις που χρησιμοποιούσαν τερματικούς σταθμούς του Starlink

Μισθολογικό άλμα για τα Στελέχη του Στόλου: Οι αυξήσεις στην πράξη με αναλυτικά παραδείγματα για όσους υπηρετούν σε πλοία πρώτης γραμμής

Σύλληψη στελέχους της Πολεμικής Αεροπορίας για «συλλογή και μετάδοση μυστικών πληροφοριών στρατιωτικής σημασίας σε τρίτους»

Στις 11 Φεβρουαρίου η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στην Άγκυρα

Πιστόριους για F-35: Αν είχαν kill switch θα κατέρρεε η εξαγωγή αμερικανικών όπλων

Προκαλεί πάλι η Τουρκία: «Αντίθετοι με το Διεθνές Δίκαιο οι ισχυρισμοί της Ελλάδας για τα 12 ν.μ.»

Λαβρόφ εναντίον Ελλάδας: «Διέκοψε συνεργασία δεκαετιών με την Ρωσία» – Τι απαντά η κυβέρνηση

Top News

Ο Γιάννης Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ ελέγχεται για βαριά κακουργήματα - «Πάγωσαν» οι λογαριασμοί του

Συναγερμός για βρεφικά γάλατα στο Ηνωμένο Βασίλειο: Δεκάδες παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης μετά από ανακλήσεις

Η Σία Κοσιώνη πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο: Η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη και η φωτογραφία από τη ΜΕΘ

Ντέμης Νικολαΐδης: Ανεστάλη ο πλειστηριασμός του οικοπέδου του στην Αλεξανδρούπολη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert