OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου για την πορεία της ΕΑΒ – 700 προσλήψεις ως το τέλος του έτους

09/07/2021 - 11:54
Σύσκεψη για ΕΑΒ
Share on FacebookShare on Twitter

Η πορεία και οι προοπτικές ανάπτυξης της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) τέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκφράστηκε ικανοποίηση για την πρόοδο της εταιρίας υπό τη νέα διοίκηση και εξετάστηκε η υλοποίηση νέων προγραμμάτων.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, η ΕΑΒ έχει ξεκινήσει ήδη τις εργασίες εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης με στόχο την ταχύτατη στροφή της σε κερδοφορία και συνεχίζει να ενισχύει το εργατικό δυναμικό της με προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού. Μέχρι το τέλος του 2021 θα έχουν προσληφθεί συνολικά 700 νέοι εργαζόμενοι. Παράλληλα η εταιρία διευρύνει τις δραστηριότητές της στην αεροπορική βιομηχανία και δίνει έμφαση στην Έρευνα και Ανάπτυξη και στο σχεδιασμό νέων προϊόντων.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στα προγράμματα αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 σε επίπεδο F-16 Viper και των C-130 που αποδίδονται στην Πολεμική Aεροπορία και τα οποία προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς. Ήδη το πρώτο F-16 Viper έχει αναχωρήσει τον Φεβρουάριο για τις ΗΠΑ για δοκιμές και πιστοποίηση ενώ το πρώτο C-130 έχει παραδοθεί στην Πολεμική Αεροπορία.

Επίσης προχωράει το πρόγραμμα των αεροσκαφών P-3 Orion (αεροναυτικής συνεργασίας), τα οποία θα αποδοθούν στο Πολεμικό Ναυτικό, ενώ κανονικά συνεχίζονται και τα προγράμματα αεροκατασκευών F-16 και C-130 για τη Lockheed Martin.

Παράλληλα η ΕΑΒ στο πλαίσιο της έμφασης που δίνει στα προγράμματα απόδοσης αεροσκαφών στην Πολεμική Αεροπορία, έχει παραδώσει ήδη 6 Πυροσβεστικά Αεροσκάφη Canadair απαραίτητα για την πυροπροστασία της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί – όπως επισημαίνουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές – ότι για πρώτη φορά στα τελευταία χρόνια αποδίδεται στην ΠΑ τόσο μεγάλος αριθμός, επιχειρησιακά έτοιμων και συντηρημένων, πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Στη σύσκεψη για την ΕΑΒ συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα Ιδιωτικών Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας Θοδωρής Λιβάνιος, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού Θάνος Ντόκος, ο Πρόεδρος της ΕΑΒ Ιωάννης Κούτρας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ Δημήτρης Παπακώστας.

Σύσκεψη για ΕΑΒ

Tags: ΕΑΒΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Related Posts

καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις σε όλη την χώρα – Δείτε αναλυτικά

18/12/2025 - 04:32
Ισραήλ
ΕΛΛΑΔΑ

«Μυστική» συνάντηση του Αρχηγού της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας με ανώτατους αξιωματικούς Ελλάδας και Κύπρου στη Λευκωσία

17/12/2025 - 12:26
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις – Ασθενείς βροχές στα δυτικά

17/12/2025 - 04:34

Διαβάστε Επίσης

Το χρονικό των FDI: Από την απόφαση και τις υπογραφές, στην ύψωση της σημαίας στην φρεγάτα «Κίμων»

ΗΠΑ: «Εξαπολύσαμε νέο φονικό πλήγμα σε σκάφος που μετέφερε ναρκωτικά στον Ειρηνικό» – Η στιγμή της επίθεσης [vid]

Στο Μαϊάμι ο νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών ΗΠΑ και Ρωσίας για την Ουκρανία

Ρωσία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από επιδρομή ουκρανικών drones σε φορτηγό πλοίο στο Ροστόφ

Συρία: Τέλος οι αμερικανικές κυρώσεις – Το Κογκρέσο ψήφισε την άρση του νόμου Caesar

Ταϊβάν: Εγκρίθηκε πακέτο στρατιωτικών εξοπλισμών από τις ΗΠΑ αξίας 11,1 δισεκ. δολαρίων

Καιρός σήμερα: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις σε όλη την χώρα – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1943 οι Γερμανοί εκτελούν 118 κατοίκους στα Δράκεια Μαγνησίας

Top News

Νίκος Παππάς: Το παρασκήνιο της διαγραφής του - Ο ανεξέλεγκτος χαρακτήρας του, οι μπουνιές στον Νίκο Γιαννόπουλο και το τηλεφώνημα στον Φάμελλο

Λάκης Λαζόπουλος: Ανακοίνωσε ότι παρακολουθείτο από το Predator - «Έλεγαν ότι είχα παραλάβει τα χαρτιά»

Δώρο Χριστουγέννων: Μέχρι αύριο η καταβολή του - Συντάξεις και επιδόματα έως τις 22 Δεκεμβρίου

Καιρός: Χριστούγεννα με κρύο και βροχές, προβλέψεις ακόμα και για χιόνια την Πρωτοχρονιά

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert