OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Ευρεία σύσκεψη στο Μαξίμου για την πορεία της ΕΑΒ – 700 προσλήψεις ως το τέλος του έτους

09/07/2021 - 11:54
Σύσκεψη για ΕΑΒ
Share on FacebookShare on Twitter

Η πορεία και οι προοπτικές ανάπτυξης της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) τέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκφράστηκε ικανοποίηση για την πρόοδο της εταιρίας υπό τη νέα διοίκηση και εξετάστηκε η υλοποίηση νέων προγραμμάτων.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, η ΕΑΒ έχει ξεκινήσει ήδη τις εργασίες εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης με στόχο την ταχύτατη στροφή της σε κερδοφορία και συνεχίζει να ενισχύει το εργατικό δυναμικό της με προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού. Μέχρι το τέλος του 2021 θα έχουν προσληφθεί συνολικά 700 νέοι εργαζόμενοι. Παράλληλα η εταιρία διευρύνει τις δραστηριότητές της στην αεροπορική βιομηχανία και δίνει έμφαση στην Έρευνα και Ανάπτυξη και στο σχεδιασμό νέων προϊόντων.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στα προγράμματα αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 σε επίπεδο F-16 Viper και των C-130 που αποδίδονται στην Πολεμική Aεροπορία και τα οποία προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς. Ήδη το πρώτο F-16 Viper έχει αναχωρήσει τον Φεβρουάριο για τις ΗΠΑ για δοκιμές και πιστοποίηση ενώ το πρώτο C-130 έχει παραδοθεί στην Πολεμική Αεροπορία.

Επίσης προχωράει το πρόγραμμα των αεροσκαφών P-3 Orion (αεροναυτικής συνεργασίας), τα οποία θα αποδοθούν στο Πολεμικό Ναυτικό, ενώ κανονικά συνεχίζονται και τα προγράμματα αεροκατασκευών F-16 και C-130 για τη Lockheed Martin.

Παράλληλα η ΕΑΒ στο πλαίσιο της έμφασης που δίνει στα προγράμματα απόδοσης αεροσκαφών στην Πολεμική Αεροπορία, έχει παραδώσει ήδη 6 Πυροσβεστικά Αεροσκάφη Canadair απαραίτητα για την πυροπροστασία της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί – όπως επισημαίνουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές – ότι για πρώτη φορά στα τελευταία χρόνια αποδίδεται στην ΠΑ τόσο μεγάλος αριθμός, επιχειρησιακά έτοιμων και συντηρημένων, πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Στη σύσκεψη για την ΕΑΒ συμμετείχαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα Ιδιωτικών Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ στον Υπουργό Επικρατείας Θοδωρής Λιβάνιος, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού Θάνος Ντόκος, ο Πρόεδρος της ΕΑΒ Ιωάννης Κούτρας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΒ Δημήτρης Παπακώστας.

Σύσκεψη για ΕΑΒ

Tags: ΕΑΒΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Related Posts

Νετανιάχου - Μητσοτάκης
ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη με Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ πριν την τριμερή Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου [vid]

22/12/2025 - 18:28
THEON
ΕΛΛΑΔΑ

H THEON ολοκληρώνει το 2025 ως χρονιά στρατηγικής εξέλιξης

22/12/2025 - 10:13
Μητσοτάκης
ΕΛΛΑΔΑ

Σε Ισραήλ και Ραμάλα ο Μητσοτάκης – Θα συζητήσει με Νετανιάχου θέματα άμυνας και ασφάλειας

22/12/2025 - 09:05

Διαβάστε Επίσης

Μητσοτάκης: Οι δηλώσεις με Νετανιάχου και Χριστοδουλίδη μετά την τριμερή στο Ισραήλ – To μήνυμα σε Τουρκία και Ιράν [vid]

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσοι στρατιώτες πάνω σε άλογα έγιναν στόχος ουκρανικών drones στην πρώτη γραμμή [vid]

Φιντάν από τη Δαμασκό: «Οι SDF δεν φαίνεται να έχουν καμία πρόθεση να ενταχθούν στον τακτικό στρατό της Συρίας»

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία με παραβιάσεις από οπλισμένα F-16 στο Αιγαίο

Συνάντηση Μητσοτάκη με Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ πριν την τριμερή Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου [vid]

«Η Κίνα έχει γεμίσει τα σιλό της με βαλλιστικούς πυραύλους», αποκαλύπτει έκθεση του Πενταγώνου – Ανησυχία για επίθεση στην Ταϊβάν

Λιβύη: «Deal» Χάφταρ με το Πακιστάν για 16 μαχητικά JF-17 και εξοπλισμούς αξίας άνω των 4 δισ. δολαρίων

Ρωσία: «Οι Ευρωπαίοι φοβούνται ρωσοαμερικανική συμφωνία για την Ουκρανία – Υπάρχει αργή πρόοδος»

Top News

ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται καραμέλες γιατί δεν αναγραφόταν στη συσκευασία μια συγκεκριμένη πληροφορία

Κώστας Τσουρός: Ηθοποιοί με βρίζανε γιατί δεν πίεσα τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη να μου πει περισσότερα για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Ελέγχονται για δύο κακουργήματα τρεις αγρότες - Μεταξύ αυτών και ο γνωστός συνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης

H Κίμπερλι Γκιλφόιλ πήγε ξανά να διασκεδάσει στον Κωνσταντίνο Αργυρό - Στο πλευρό της ο γιος της, Ρόναν Άντονι Βιλένσι

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert