Φωτιά: Κινδυνεύουν οικισμοί σε Μάνδρα και Λουτράκι – Συνεχόμενα μηνύματα 112 για εκκενώσεις [pics]

Η φωτιά που ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια κι έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, έχει τεράστια δυναμική, με μηνύματα εκκένωσης από το 112 να στέλνονται συνεχώς.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τρίτης εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους της Νέας Περάμου, καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Νωρίτερα, εντολή για εκκένωση δόθηκε στους οικισμούς Λουτρόπυργο, Άνω Βλυχάδα, Όθωνα και Ευταξία, καθώς και στη Νέα Ζωή Μάνδρας, στον Νέο Πόντο, όπου καίγονται σπίτια, καθώς και στον οικισμό Ποντίων στη βιομηχανική ζώνη της Μαγούλας.

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και ο Στρατός δίνουν τιτάνια μάχη, η επιχείρηση διάσωσης στη Νέα Ζωή Μάνδρας είναι δραματική, με την εκκένωση να γίνεται πόρτα – πόρτα, ύστερα από την έκκληση των Αρχών στους κατοίκους της περιοχής να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους


Την ίδια ώρα, ανησυχία έχει προκαλέσει και το μήνυμα του 112 που εστάλη στους κατοίκους του οικισμού Γλυκιά Ζωή στους Αγίους Θεοδώρους, καθώς πρόκειται για αυτόν που βρίσκεται δίπλα στα διυλιστήρια της Motor Oil. Ωστόσο, σε σύντομο διάστημα η φωτιά στην περιοχή περιορίστικε από εναέρια μέσα, ώστε να μην απειλεί τα διυλιστήρια.

Για την κατάσβεση της φωτιάς στο Νέο Πόντο επιστρατεύτηκαν και δύο «Αίαντες» της ΕΛ.ΑΣ με εντολή του Γαδάρχη. Μάχη τώρα δίνεται και στον οικισμό Αγία Σωτήρα, για να μην επεκταθούν οι φλόγες, όπου κατευθύνονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Σημειώνεται δε πως έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου και στην Παλαιά Εθνική Οδό, από τα διόδια Ελευσίνας έως και τα διόδια Κορίνθου και στα δύο ρεύματα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε νωρίτερα σήμερα στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.) της Πολιτικής Προστασίας αμέσως μόλις προσγειώθηκε από τις Βρυξέλλες. Εκεί ενημερώθηκε σε σύσκεψη από τον αρχηγό και τους επιτελείς του Πυροσβεστικού Σώματος για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης που είναι σε εξέλιξη στις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα, με κύρια τη φωτιά στα Δερβενοχώρια.

Με πληροφορίες από: Newsit, ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters