OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Κατασκοπεία στη Ρόδο: Τι έδειξε ο έλεγχος στα 5 κινητά του πρώην μάγειρα και του γραμματέα του τουρκικού προξενείου

06/01/2021 - 10:03
κατασκοπεία Ρόδος
Share on FacebookShare on Twitter

Ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος των εργαστηριακών ερευνών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών σε μέρος των κατασχεθέντων, κατόπιν νομότυπων ερευνών, στην οικία των κατηγορούμενων για κατασκοπεία σε Ρόδο και Κω.

Πιο συγκεκριμένα διαβιβάστηκαν προχθές αρμοδίως από την ΔΕΕ τα πρώτα πορίσματα των εργαστηριακών ερευνών σε κατασχεθέντα από τον 35χρονο γραμματέα του Τουρκικού Προξενείου στη Ρόδο και τον 52χρονο πρώην μάγειρα του πλοίου «Ε/Γ – Ο/Γ ΣΤΑΥΡΟΣ» της εταιρείας «SAOS FERRIES».

Οι ανωτέρω, όπως έγραψε η «Δημοκρατική», κατηγορούνται για υποστήριξη πολεμικής δύναμης του εχθρού από κοινού κατ’ εξακολούθηση, για παραβίαση μυστικών πολιτείας από κοινού κατ’ εξακολούθηση και για κατασκοπεία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με ενιαίο σκοπό, χρήση για διαβίβαση του κρατικού απορρήτου σε άλλον με σκοπό να προκαλέσουν κίνδυνο στα συμφέροντα του κράτους.

Θυμίζουμε ότι στην οικία του 35χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 κινητά τηλέφωνα, δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, ένα usb, μια φωτογραφική μηχανή και 4 laptop ενώ από τον 52χρονο έχουν κατασχεθεί δύο κινητά τηλέφωνα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Δημοκρατικής» έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος 4 κινητών τηλεφώνων του 35χρονου γραμματέα του Τουρκικού προξενείου εκ των οποίων το ένα φέρεται να ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο κι ενός κινητού τηλεφώνου του 52χρονου.

Πρόκειται για κινητά παλαιάς τεχνολογίας που ήταν απενεργοποιημένα για μεγάλο διάστημα και κατασχέθηκαν για παν ενδεχόμενο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα συγκεκριμένα κατασχεθέντα δεν προέκυψε κάτι το αξιόλογο.

Θυμίζουμε ότι έχει ήδη κινηθεί η διαδικασία για την άρση του απορρήτου του περιεχομένου των ψηφιακών πειστηρίων καθώς και άρση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας των κατασχεθέντων κινητών τηλεφώνων. Έλεγχοι πραγματοποιούνται επίσης με άρση του ψηφιακού περιεχομένου των ψηφιακών πειστηρίων σε cloud servers.

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα διενεργήσουν ταυτόχρονα έρευνες σε όλους τους λογαριασμούς των social media που χρησιμοποιούν αμφότεροι όσο και σε λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εφαρμογές τηλεπικοινωνιών, όπως viber, what’s up κλπ.

Θετικό είναι το γεγονός ότι οι έρευνες κινούνται με εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξουν στοιχεία από τον έλεγχο και των υπόλοιπων συσκευών που κατασχέθηκαν οι οποίες ήταν λειτουργικές και σε χρήση από τους κατηγορούμενους.

Πηγή: Newsit.gr

Tags: ΕΡΕΥΝΕΣΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑΡΟΔΟΣΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ

Related Posts

καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

05/12/2025 - 04:35
Κακλαμάνης - Σάλεχ
ΕΛΛΑΔΑ

Κακλαμάνης στον Λίβυο ομόλογό του: «Το τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν πρέπει να κυρωθεί από το Κοινοβούλιο της Λιβύης»

04/12/2025 - 16:40
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

04/12/2025 - 04:32

Διαβάστε Επίσης

Οι ΗΠΑ πωλούν στον Καναδά πελώριες ποσότητες βομβών αξίας 2,68 δισ. δολαρίων

Ρωσία: Πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό αερίου και λιμάνι μετά από ουκρανική επίθεση [vids]

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

Top News

Καιρός: Σφοδρές καταιγίδες από την κακοκαιρία Byron - Οι 10 περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο

Η κακοκαιρία Byron «έπνιξε» Μάνδρα, Μέγαρα και Νέα Πέραμο - Βίντεο με τους ορμητικούς χειμάρρους

Συνεχίζεται το ράλι τιμών στα τρόφιμα: Πρωταθλητές με αυξήσεις έως 93%, ψάρια και θαλασσινά

Συνταγή για σούπα βελουτέ ψητής κολοκύθας με γαρίδες

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert