OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Κλείνουν όλα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια στην Ελλάδα για 14 ημέρες

10/03/2020 - 17:11
πανεπιστήμια
Share on FacebookShare on Twitter

Το κλείσιμο όλων των σχολείων στην Ελλάδα αλλά και των Πανεπιστημίων ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Θα ανακοινωθούν και μέτρα στήριξης των εργαζόμενων γονέων.

Το κλείσιμο όλων των σχολείων της χώρας από το πρωί της Τετάρτης (11/03/2020) ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας λόγω του κορονοϊού. Τα σχολεία θα μείνουν κλειστά για δυο εβδομάδες για προληπτικούς λόγους και για να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού. Πρόκειται για όλες τις βαθμίδες της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Με άλλα λόγια, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια αλλά και ΙΕΚ, ΑΕΙ, ΤΕΙ ιδιωτικά και δημόσια.

Αναμένεται να ανακοινωθούν παράλληλα και μέτρα για την στήριξη των εργαζόμενων γονέων.

Παρόμοια μέτρα σε Κύπρο και Βόρεια Μακεδονία

Κλείσιμο σχολείων στην επαρχία Λευκωσίας, απαγόρευση εκδηλώσεων και άλλων μαζικών συγκεντρώσεων άνω των 75 ατόμων σε κλειστούς χώρους μέχρι τις 31 Μαρτίου, καθώς και ακύρωση όλων των μαζικών εκδηλώσεων, συναυλιών και παρελάσεων είναι μερικά από τα μέτρα που αποφάσισε την Τρίτη το Υπουργικό Συμβούλιο σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Κύπρο. Η συνεδρίαση στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, διήρκεσε πέραν των 4 ωρών, ενώ αποφασίστηκε παράλληλα η επέκταση της αναστολής της λειτουργίας των τεσσάρων οδοφραγμάτων μέχρι τις 18 Μαρτίου.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Υγείας της Κύπρου Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέφερε ότι ο Υπουργικό Συμβούλιο, αξιολογώντας τη μέχρι σήμερα κατάσταση, έχει αποφασίσει να παραταθεί η αναστολή λειτουργίας των τεσσάρων οδοφραγμάτων μέχρι την επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στις 18 Μαρτίου.

Ακόμη, είπε ότι απαγορεύεται η διεξαγωγή εκδηλώσεων και άλλων μαζικών συγκεντρώσεων άνω των 75 ατόμων σε κλειστούς χώρους μέχρι τις 31 Μαρτίου. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Υπουργός διευκρίνισε ότι αυτό αφορά και τον εκκλησιασμό, εφόσον πρόκειται για συνάθροιση άνω των 75 ατόμων, ενώ είπε ότι για το θέμα ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου.

Την ίδια ώρα και στη Βόρεια Μακεδονία η κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο για δύο εβδομάδες όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας.

Επίσης, η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε την απαγόρευση για δύο εβδομάδες των δημόσιων συναθροίσεων σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους και την αναβολή όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων με συμμετοχή άνω των 1.000 ατόμων.

Ακόμη η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας αποφάσισε όλες οι αθλητικές διοργανώσεις στη χώρα να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών για διάστημα 30 ημερών.

Tags: ΕΠΙΔΗΜΙΑΙΟΣΚΟΡΟΝΟΙΟΣΚΡΟΥΣΜΑΤΑΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΣΧΟΛΕΙΑ

Related Posts

καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Ασθενείς βροχές σε Αιγαίο, Εύβοια, ανατολική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο

06/03/2026 - 04:31
c-130
ΕΛΛΑΔΑ

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και Αρχηγός ΓΕΑ υποδέχθηκαν τους Έλληνες που επέστρεψαν με C-130 από το Άμπου Ντάμπι [pics]

05/03/2026 - 22:37
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Αραιή συννεφιά και τοπικές βροχές στα βόρεια – Δείτε αναλυτικά

05/03/2026 - 04:33

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1948 τα Δωδεκάνησα ενσωματώνονται κι επισήμως στην Ελλάδα

Στην Κύπρο τα ελικόπτερα Wildcat της Βρετανίας – Η Ιταλία στέλνει τη φρεγάτα Martinengo

Σειρήνες στο Ισραήλ – Ο στρατός κατηγορεί το Ιράν ότι χρησιμοποιεί πυρομαχικά διασποράς

ΗΠΑ: «Η επιχείρηση Επική Οργή κατά του Ιράν θα διαρκέσει ακόμα 4 ως 6 εβδομάδες»

IDF: Το Ισραήλ έπληξε το αεροπορικό αρχηγείο των Φρουρών της Επανάστασης στη Βηρυτό [vid]

CENTCOM: «Οι ιρανικές επιθέσεις εναντίον αμάχων δεν θα μείνουν αναπάντητες»

Έλληνας και πάλι ο Best Warrior του ΝΑΤΟ: Ιπτάμενος της 330Μ «Κεραυνός» ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος μεταξύ των πιλότων της Συμμαχίας

Η Πολεμική Αεροπορία στην κορυφή του TLP του NATO: Διακρίσεις για την 330Μ «Κεραυνός» και 347Μ «Περσέας»

Top News

Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Παράγουμε περισσότερες φουσκοχειλούδες ελαφρών ηθών influencers από όσες μπορούμε να καταναλώσουμε

H Ιωάννα Τούνη έδειξε στο Instagram τα νέα σπίτια που αγόρασε στη Θεσσαλονίκη και τα ανακαινίζει

Σόφη Ζαννίνου: Στο παρελθόν σύντροφοί μου προσπάθησαν να καταπατήσουν την αξιοπρέπειά μου

Γρηγορία Μεθενίτη: Για να πω «ναι» στο Porto Leone μπήκα στη διαδικασία να διαβάσω ιστορίες γυναικών της Τρούμπας

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert