OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα θέλει να αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος, αλλά δεν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή»

28/05/2024 - 21:46
Μητσοτάκης
Share on FacebookShare on Twitter

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τα εσωτερικά και εξωτερικά ζητήματα σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του Star, ενώ απομένουν λιγότερο από δύο εβδομάδες για τις Ευρωεκλογές της 9η Ιουνίου.

Για τα Ελληνοτουρκικά, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η μόνη εκκρεμότητα μας με την Τουρκία είναι ο καθορισμός ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. «Αν ήταν τόσο εύκολο να λυθεί το ζήτημα, φαντάζομαι ότι κάποιος προκάτοχος μου θα το είχε λύσει. Δεν έχει αλλάξει η Τουρκία άποψη, αλλά εμείς έχουμε το μεγάλο πλεονέκτημα ότι έχουμε το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας. Κρατώ ως θετικό ότι δεν έχουμε καμία παραβίαση εδώ και 15 μήνες, μπορούμε να συνεργαστούμε καλύτερα στο μεταναστευτικό, όπως έγινε με τη συμφωνία για τη βίζα εξπρές. Δεν είμαι υπεραισιόδοξος, είμαι ρεαλιστής. Και να μην μπορέσουμε να φτάσουμε σε μια επίλυση, που θα μπορούσε να καταλήξει και σε μια συμφωνία να πάμε στη Χάγη – δεν είμαστε καθόλου κοντά εκεί – αλλά και το γεγονός ότι συμφωνούμε πως διαφωνούμε πολιτισμένα, χωρίς να έχουμε το δάχτυλο στη σκανδάλη, είναι μια κατάκτηση και μια επιτυχία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Το κάναμε χωρίς να υποχωρήσουμε από τις εθνικές μας θέσεις».

Αναφορικά με τις πρόσφατες προκλήσεις της νέας ηγεσίας της Βόρειου Μακεδονίας ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «είδα κάποιες δηλώσεις της Προέδρου της γειτονικής χώρας, που έκανε, κάποια βήματα πίσω. Οι καλές σχέσεις περνούν μέσα από την τήρηση του πυρήνα της συμφωνίας. Περιμένω από τον νέο πρωθυπουργό να κάνει μια ρητή δήλωση ότι σέβεται τη Συμφωνία των Πρεσπών και ότι το όνομα της χώρας είναι Βόρεια Μακεδονία για χρήση εντός και εκτός της χώρας».

Στα της Μέσης Ανατολής ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «εμείς σεβόμαστε τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου, και δεσμευόμαστε από αυτές» διευκρίνισε όμως ότι οι αιτιάσεις περί σύλληψης του Ισραηλινού πρωθυπουργού «είναι πρόταση προς το παρόν και όχι απόφαση».

Τόνισε, δε ότι η Ελλάδα έχει εκφράσει τον ισχυρότατο προβληματισμό της για την κατάσταση στη Γάζα και στη Ράφα και ότι έχουμε προειδοποιήσει το Ισραήλ, με το οποίο έχουμε στρατηγική σχέση, πως δεν πρέπει να γίνει χερσαία επίθεση στη Ράφα και ότι αυτό αποτελεί τεράστιο λάθος. «Δεν είναι δυνατόν άμαχοι, παιδιά να πληρώνουν μια στρατιωτική επιχείρηση που έχει ξεφύγει από ένα αποδεκτό όριο αντίδρασης του Ισραήλ», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Συνέχισε τονίζοντας ότι η Ελλάδα θέλει να φτάσει στο σημείο να αναγνωρίσει Παλαιστινιακό κράτος, αλλά το ερώτημα είναι ο οδικός χάρτης μέχρι εκεί. Το ερώτημα είναι αν είναι ο σωστός χρόνος τώρα, πιστεύουμε πως όχι, αλλά σε κάθε περίπτωση η τελική λύση στην τραγωδία μπορεί να είναι μόνο η ίδρυση Παλαιστινιακού Κράτους».

Φωτογραφία EUROKINISSI

Tags: ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

καιρός - βροχές
ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

23/12/2025 - 12:14
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές – Δείτε αναλυτικά

23/12/2025 - 04:29
Νετανιάχου - Μητσοτάκης
ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη με Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ πριν την τριμερή Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου [vid]

22/12/2025 - 18:28

Διαβάστε Επίσης

Συρία: Αντιπροσωπεία έφτασε στη Μόσχα για συναντήσεις με Ρώσους αξιωματούχους – Στο επίκεντρο η συμφωνία με τους Κούρδους των SDF

Ντονέτσκ: Ο ουκρανικός στρατός αποσύρθηκε από την πόλη Σιβέρσκ – 13 στρατιώτες πιάστηκαν αιχμάλωτοι στη Σούμι

Πολεμικό Ναυτικό: Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ ορκίστηκαν οι νέοι ΕΠΟΠ [pics]

CV90: Η Λιθουανία ενέκρινε την απόκτηση 100 οχημάτων μάχης πεζικού μαζί με άλλα πέντε κράτη-μέλη του NATO

ΓΕΕΘΑ: Υπεγράφη το Κοινό Σχέδιο Δράσης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ και το Πρόγραμμα Αμυντικής Συνεργασίας

Skynex: H Ιταλία παρέλαβε το πρώτο σύστημα αεράμυνας από την Rheinmetall με κύρια αποστολή την αντιμετώπιση των drones

Πυρηνικός σταθμός Τσέρνομπιλ: Δεν θα αντέξει νέο χτύπημα με Iskander ή ρωσικό drone, προειδοποιεί ο διευθυντής του

Talon: To drone της Northrop Grumman μπαίνει και επίσημα στην «κούρσα» για το πρόγραμμα CCA της USAF

Top News

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την παραμονή των Χριστουγέννων - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης

Η Κατερίνα Καινούργιου αποκάλυψε ότι θα ονομάσει την κόρη της Πολυξένη - Αλεξάνδρα

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου στον Τάσο Ξιαρχό: «Ως γκέι βάζεις πολλούς άντρες κάτω»

Σμαράγδα Καρύδη: Οι μεγάλοι έρωτες που πέρασαν από τη ζωή της κι ο χωρισμός από τον Θοδωρή Αθερίδη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert