Λιβύη: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο του τραγικού δυστυχήματος της ελληνικής αποστολής

Το τραγικό δυστύχημα που έγινε την Κυριακή στη Λιβύη, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο διερμηνείς, έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα.

Οι αποκαρδιωτικές εικόνες από τον τόπο του δυστυχήματος δείχνουν το λεωφορείο που μετέφερε την ελληνική αποστολή να είναι στην άκρη του δρόμου και να έχει καεί ολοσχερώς.

Ένα νέο βίντεο από τον τόπο του δυστυχήματος στη Λιβύη δείχνει το σημείο λίγα λεπτά μετά τη σύγκρουση των δύο οχημάτων. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, το βίντεο τράβηξε ένα άλλο αυτοκίνητο που περνούσε εκείνη τη στιγμή από το σημείο. Στα πλάνα φαίνεται να έχει μαζευτεί κόσμος, ενώ ένα τεράστιο σύννεφο καπνού υψώνεται, αφού τα δύο οχήματα έχουν τυλιχτεί στις φλόγες.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο που μετέδωσε το MEGA:


Το τζιπ που συγκρούστηκε με το λεωφορείο της ελληνικής αποστολής είχε «πειραγμένο» ντεπόζιτο, το οποίο χωρούσε 200 λίτρα καυσίμων. Γι’αυτόν τον λόγο τυλίχθηκε στις φλόγες τόσο το μεγάλο λεωφορείο, όσο και το τζιπ που επέβαινε η οικογένεια από τη Λιβύη.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, από τα 19 άτομα της ελληνικής αποστολής τα 5 σκοτώθηκαν ακαριαία ενώ οι υπόλοιποι που κατάφεραν να σωθούν, εκ των οποίων 8 είναι τραυματισμένοι, επαναπατρίστηκαν χθες τα ξημερώματα με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας. Όλοι φέρουν εγκαύματα ενώ οι δύο εξ’ αυτών υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ κανενός η ζωή δεν διατρέχει κίνδυνο.