Μητσοτάκης: Eξέφρασε την αναησυχία του για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι

Την έντονη ανησυχία του για τις εξελίξεις σε Γάζα, Ισραήλ και Λίβανο εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Πρόεδρο τη Αιγύπτου Φατάχ Αλ Σίσι.

Μητσοτάκης - Σίσι

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την έντονη ανησυχία του για τα τεκταινόμενα στη Γάζα αλλά και για την ένταση στα σύνορα Λιβάνου-Ισραήλ εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Πρόεδρο τη Αιγύπτου Φατάχ Αλ Σίσι (Abdel Fattah El-Sisi), με τον οποίο είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας συζητήθηκε μεταξύ άλλων η περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας – Αιγύπτου, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την αυξανόμενη ανησυχία του για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τις προσπάθειες της Αιγύπτου για την ασφαλή και άμεση παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμησή του για την εποικοδομητική στάση που τηρεί η Αίγυπτος για την επίλυση της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την ανησυχία τους για την αυξανόμενη ένταση στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου, ενώ συζήτησαν ακόμη για τις σχέσεις Αιγύπτου – ΕΕ, την ενίσχυση των οποίων υποστηρίζει η Ελλάδα, καθώς, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, η Αίγυπτος είναι πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιχείρηση «Ασπίδες»
ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση «Ασπίδες»: Η φρεγάτα «Ψαρά» παρείχε υποστήριξη σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα

Η επιχείρηση «Ασπίδες» συνεχίζει να διατηρεί «τη δέσμευσή της να συνεισφέρει στην ελευθερία της ναυσιπλοΐας και στην ενδυνάμωση της ναυτιλιακής ασφάλειας», αναφέρεται σε ανακοίνωση.