Μητσοτάκης: Για ποιους λόγους στείλαμε όπλα στην Ουκρανία – Η αναφορά στην Τουρκία

«Υπάρχει ευρωπαϊκή απόφαση για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία», είπε συνεχίζοντας την δευτερολογία του ο πρωθυπουργός σήμερα στη Βουλή.

Ουκρανία

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Υπάρχει ευρωπαϊκή απόφαση για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία που δεσμεύει τα κράτη μέλη με εξαίρεση αυτά που έχουν κατοχυρωμένη ουδετερότητα» είπε συνεχίζοντας την δευτερολογία του ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Έχουμε παραπάνω λόγους παραδείγματος χάριν από την Πορτογαλία να στηρίξουμε με αποστολή αμυντικού υλικού την Ουκρανία. Θα μπορέσουμε να ζητήσουμε στήριξη αν χρειαστούμε κάτι ανάλογο» συμπλήρωσε και εξήγησε πως «ένας συνεπής σύμμαχος που πιστεύει στην αξία των συμμαχιών, οφείλει να μπορεί να βλέπει και να διαβάζει το γεωπολιτικό πεδίο και τα συμφέροντα της χώρας. Είχαμε έναν λόγο παραπάνω να στηρίξουμε την Ουκρανία. Αν εσείς ισχυρίζεστε ότι είχαμε έναν λόγο λιγότερο θα ήθελα να εξηγήσετε την επιχειρηματολογία σας».

«Κύριε Τσίπρα ποτέ δεν έκλεισα την πόρτα στο διάλογο με την Τουρκία» τόνισε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στις αναφορές του προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. «Έχω συναντηθεί 3 φορές με Πρόεδρο Ερντογάν. Είμαι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να συναντηθώ και πράγματι η συγκυρία αυτή ενδεχομένως να ευνοούσαν μια συνάντηση. Δεν είμαι αντίθετος σε τέτοια προοπτική. Προσερχόμαστε με πίστη στη δύναμη των επιχειρημάτων μας και με το πρόσθετο προηγούμενο του πόσο σημαντικές είναι οι συμμαχίες. Όλοι έχουν αντιληφθεί ότι ο αναθεωρητισμός στην πράξη μπορεί να έχει τεράστιο κόστος».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Intime News

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ