OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Μόρια: Ενδείξεις υποκίνησης των επεισοδίων και εμπρησμού έχει στα χέρια της ΕΥΠ

09/09/2020 - 18:23
αυστρία
Share on FacebookShare on Twitter

Ειδικές Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, κλιμάκιο ειδικευμένο της ΕΥΠ, αλλά και έμπειρα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εμπρησμών του Πυροσβεστικού Σώματος, βρίσκονται ήδη στην Μόρια προκειμένου να διερευνήσουν τα αίτια, τόσο της κινητοποίησης που προκλήθηκε μεταξύ προσφύγων και μεταναστών, όσο και τα αίτια της μεγάλης φωτιάς που κατέστρεψε σχεδόν ολοσχερώς το Κέντρο υποδοχής του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη της ΕΥΠ και των Ειδικών Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ έχουν στα χέρια τους ενδείξεις περί υποκίνησης και μάλιστα από εξωγενείς παράγοντες, όχι μόνο των επεισοδίων, αλλά και των εστιών πυρκαγιάς που ξεπηδούσαν μέσα στην νύχτα σε διάφορα σημεία, τόσο στο κέντρο υποδοχής, αλλά και περιφερειακά αυτού.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, η προφανής αιτία τόσο για την κινητοποίηση των φιλοξενουμένων στον καταυλισμό, όσο και των εστιών της φωτιάς, είναι το γεγονός πως ανάμεσα στους μετανάστες βρέθηκαν 35 άτομα φορείς του κορονοϊού. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Τρία είναι τα σημεία που στέκονται οι ερευνητές των Υπηρεσιών και εστιάζουν την προσοχή τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αρχικά υπήρξε κάποια συμπλοκή και κινητοποίηση εντός του κέντρου υποδοχής και στην συνέχεια μπήκαν οδοφράγματα κοντά στην είσοδο, ώστε να μην πλησιάσουν οι αστυνομικές δυνάμεις που ενημερώθηκαν για το συμβάν.

Όταν πια οι Αστυνομικοί κατάφεραν να προσπελάσουν τα αυτοσχέδια οδοφράγματα, οι μετανάστες που τα είχαν στήσει διασκορπίστηκαν περιφερειακά του κέντρου υποδοχής και συγκεκριμένα σε λόφο με ελαιόδενδρα που βρίσκεται κοντά στο κέντρο.

Αμέσως μετά από αυτό το περιστατικό άρχισαν να ξεπηδούν εστίες φωτιάς, τόσο στο εσωτερικό του ΚΥΤ, όσο και γύρω από αυτόν και συγκεκριμένα στο λόφο που είχαν καταφύγει οι μετανάστες που είχαν στήσει τα οδοφράγματα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Επίθεση με πέτρες στα πυροσβεστικά οχήματα

Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 02:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης (09.09.2020) όταν πια οι εστίες της φωτιάς άρχισαν να επεκτείνονται στο σύνολο σχεδόν του ΚΥΤ. Μάλιστα όταν έφτασαν τα πρώτα πληρώματα με τα πυροσβεστικά οχήματα, δέχθηκαν βροχή από πέτρες, ενώ παράλληλα και όπως ενημέρωναν μέσω ασυρμάτων στο κέντρο επιχειρήσεων οι πυροσβέστες, έβλεπαν νεαρούς άνδρες με μπουκάλια στα χέρια, μάλλον με εύφλεκτο υγρό, να βάζουν φωτιές σε καταλύματα.

Εκτός αυτού την ίδια στιγμή ξεσπούσε φωτιά κι σ’ άλλο αυτοσχέδιο καταυλισμό, στην περιοχή Βατούσα 80 χλμ μακριά από την Μόρια. Και αυτή η φωτιά αποδίδεται μάλλον σε εμπρησμό.

Πέρα απ’ όλα αυτά τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και της ΕΥΠ θα ερευνήσουν, μέσω των μηχανημάτων που διαθέτουν, εάν τις προηγούμενες ημέρες είχαν διακινηθεί μέσω διαδικτύου ύποπτα μηνύματα που υποκινούσαν τους μετανάστες σε κινητοποίηση και προέρχονται από εξωγενείς παράγοντες που αυτή την περίοδο έχουν συμφέρον να προκαλούν αναταραχές στο εσωτερικό τις χώρας μας.

Πηγή: Newsit

Tags: ΕΥΠΜΟΡΙΑΦΩΤΙΑ

Related Posts

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

05/12/2025 - 10:21
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

05/12/2025 - 04:35
Κακλαμάνης - Σάλεχ
ΕΛΛΑΔΑ

Κακλαμάνης στον Λίβυο ομόλογό του: «Το τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν πρέπει να κυρωθεί από το Κοινοβούλιο της Λιβύης»

04/12/2025 - 16:40

Διαβάστε Επίσης

Γαλλία: Άνοιξε πυρ εναντίον drones πάνω από τη βάση των υποβρυχίων της γαλλικής δύναμης αποτροπής

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ταχύπλοο που φέρεται να μετέφερε ναρκωτικά – 4 νεκροί [vid]

Ισραήλ: Αύξηση στρατιωτικών δαπανών στα 34 δισ. προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2026

Μαδούρο: Ζήτησε από τον Τραμπ να κρατήσει 200 εκατομμύρια και αμνηστία 100 αξιωματούχων του για να αποχωρήσει από τη Βενεζουέλα

Κακοκαιρία Byron: Σε δυτική και βόρεια Αττική τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

«Εκρηκτικό» ξημέρωμα στο Γκρόζνι – Χτυπήθηκε κυβερνητικό κτίριο της Τσετσενίας [vid]

Οι ΗΠΑ πωλούν στον Καναδά πελώριες ποσότητες βομβών αξίας 2,68 δισ. δολαρίων

Ρωσία: Πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό αερίου και λιμάνι μετά από ουκρανική επίθεση [vids]

Top News

Καιρός - Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Τα 7 σημεία που παραμένουν στο επίκεντρο

Τάσος Ξιαρχό προς Κόνι Μεταξά: Αυτά τα καραγκιοζιλίκια εγώ δεν τα θέλω και δε τα σηκώνω

Το Plan b της κυβέρνησης για να φύγουν οι αγρότες από τα μπλόκα πριν από τις γιορτές

Κωνσταντίνος Αργυρός για Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο πρόσεχε τους διπλανούς της

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert