Ντένης Πλέσσας: Η εγχώρια αμυντική βιομηχανία είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας

Στη συζήτηση με θέμα: «Ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων ως παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο» μαζί με τον Αρχηγό Γενικό Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγό Φλώρο συμμετείχε και ο εκπρόσωπος της Lockheed Martin κ. Ντένης Πλέσσας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ελληνική αμυντική βιομηχανία.

Ο Ντένης Πλέσσας, ο οποίος με τη σειρά του έδωσε το «παρών» στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ, τοποθετήθηκε σχετικά με την στρατηγική σημασία που έχε μια ισχυρή εγχώρια αμυντική βιομηχανία, υπογραμμίζοντας πως πρέπει αυτή να αποτελεί προτεραιότητα για την Ελλάδα.

«Η αναγνώριση της αναγκαιότητας για αυξημένη αμυντική ισχύ συνοψίζεται στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη», είπε και συνέχισε: «Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μέτρα για την επάνδρωση των Ενόπλων Δυνάμεων, την αντιμετώπιση ελλείψεων σε όπλα και ανταλλακτικά, την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας, την κυβερνοασφάλεια των Ενόπλων Δυνάμεων και την ενίσχυσή τους σε οπλικά συστήματα, σε αεροσκάφη και σε μονάδες στόλου».

Η αμυντική βιομηχανία ως προτεραιότητα για την Ελλάδα

«Η αμυντική βιομηχανία», υπογράμμισε, «δεν υπήρξε ποτέ σημαντική πολιτική προτεραιότητα. Δεν γίνεται να αναπτυχθεί χωρίς να αποτελέσει σημαντική κυβερνητική προτεραιότητα για πολλές διαδοχικές κυβερνήσεις. Είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας. Η ανάπτυξή της προσδίδει στη χώρα αυτονομία αντίστοιχη του βαθμού εξέλιξής της. Είναι ζήτημα εθνικής οικονομίας. Μια δραστηριότητα με εξειδικευμένο προσωπικό και ιδιαίτερα υψηλή προστιθέμενη αξία. Ενισχύει την πολιτική και στρατιωτική αυτονομία και αυξάνει την ανεξαρτησία της χώρας».

«Η ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας είναι μια συνιστώσα μακροπρόθεσμης συνειδητής πολιτικής εθνικής ασφάλειας από κράτη που έχει συνείδηση ιστορικής αυτονομίας. Προκύπτει ως αποτέλεσμα βιομηχανικής και οικονομικής πολιτικής, που στην Ελλάδα δεν πρέπει να έχει πολιτικό, κομματικό ή ιδεολογικό έρεισμα. ‘Αμυνα και οικονομία είναι έννοιες συνυφασμένες» κατέληξε ο Ντένης Πλέσσας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ | Φωτογραφία από: ΑΠΕ – ΜΠΕ