Ο Τσίπρας καλύπτει Πολάκη – «Ομπρέλα» στον υπουργό για να μην συζητηθεί η επίθεση σε Κυμπουρόπουλο

Ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνον δεν καταδίκασε την επίθεση Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, αλλά χρησιμοποίησε την δυνατότητα που του παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής για να παρακάμψει την πρόταση δυσπιστίας κατά Πολάκη που θα καταθέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας, παίρνοντας τον λόγο στη Βουλή, ανακοίνωσε ότι μετατρέπει την πρόταση δυσπιστίας εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.

Με τον τρόπο αυτό η συζήτηση δεν θα περιστραφεί γύρω από την επίθεση Πολάκη στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλο, αλλά θα είναι «εφ’ όλης της ύλης».

Κι αυτό τη στιγμή που ακόμη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Νίκος Φίλης διαχώριζαν τη θέση τους από την στάση Πολάκη.

«Πιστεύω ότι ο κ. Πολάκης αδικεί τον εαυτό του, με όσα είπε, και αδικεί και το έργο του το κυβερνητικό, που είναι σημαντικό στον τομέα της υγείας. Δεν εκπροσωπεί βεβαίως με όσα είπε το δημοκρατικό ήθος, το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εκπροσωπεί επίσης, αλλά αδικεί την προσπάθεια της κυβέρνησης, να ενισχύσει τον αγώνα των οικογενειών τους και των ίδιων των ΑμεΑ για μια, κατά το δυνατόν ισότιμη θέση στην κοινωνία μας. Και πιστεύω ότι πρέπει να βρει τρόπο να επανορθώσει αυτή την αστοχία του», είχε αναφέρει ο κ. Φίλης.