OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

ΟΗΕ: Το «ευχαριστώ» στην Ελλάδα για την πολύτιμη υπηρεσία και θυσία στις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις

16/11/2022 - 09:01
Ελλάδα
Share on FacebookShare on Twitter

Ο βοηθός γενικός γραμματέας του ΟΗΕ για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις Ζαν-Πιέρ Λακρουά εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την ισχυρή υποστήριξη που παρέχει η Ελλάδα στις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις των Ηνωμένων Εθνών, όπως και για τις υπηρεσίες και θυσίες του ένστολου προσωπικού της που αναπτύσσεται σε όλο τον κόσμο υπό τη σημαία του ΟΗΕ.

Από τα 193 κράτη – μέλη του ΟΗΕ, η Ελλάδα είναι σήμερα η 61η χώρα σε συνεισφορά ένστολου προσωπικού στις ειρηνευτικές επιχειρήσεις του ΟΗΕ, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΟΗΕ. Επίσης, σημειώνεται πως η Ελλάδα παρέχει 108 κυανόκρανους, συμπεριλαμβανομένων 20 γυναικών στην Προσωρινή Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL). Το προσωπικό της υπηρετεί στη φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ», ως μέλος της Ναυτικής Ομάδας Κρούσης (MTF) της UNIFIL.

Επιπλέον, σημειώνεται πως η Ελλάδα είναι μία από τις 15 χώρες που έχουν συνεισφέρει στη Ναυτική Ομάδας Κρούσης από την ίδρυσή της τον Οκτώβριο του 2006 κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης του Λιβάνου. Είναι η πρώτη Ναυτική Ομάδα Κρούσης που συμμετείχε σε ειρηνευτική αποστολή των Ηνωμένων Εθνών, υποστηρίζει το ναυτικό για τον έλεγχο των χωρικών υδάτων του Λιβάνου, ασφαλίζει τις ακτές και προλαμβάνει την διά θαλάσσης μη εξουσιοδοτημένης είσοδο όπλων στον Λίβανο.

Το «ευχαριστώ» στην Ελλάδα

«Τα Ηνωμένα Έθνη ευχαριστούν ιδιαίτερα την Ελλάδα για τη συνεχή υποστήριξή της στην Ναυτική Ομάδα Δράσης της UNIFIL, η οποία είναι ανεκτίμητη για την προώθηση της σταθερότητας στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο βοηθός γενικός γραμματέας , Ζαν-Πιέρ Λακρουά.

Επίσης, ο ΟΗΕ εκτιμά τις υπηρεσίες και τις θυσίες των Ελλήνων που υπηρέτησαν σε επικίνδυνες και δύσκολες συνθήκες και έχουν επιδείξει υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και αφοσίωσης όπου κι αν έχουν υπηρετήσει. «Είμαστε βαθιά ευγνώμονες για τη συμβολή τους και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη θυσία των Ελλήνων κυανόκρανων που έχασαν τη ζωή τους υπηρετώντας την υπόθεση της ειρήνης υπό τη σημαία του ΟΗΕ» πρόσθεσε ο κ. Λακρουά.

Τέλος, επισημαίνεται πως η Ελλάδα στηρίζει, επίσης, την πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα ΟΗΕ «Δράση για τη Διατήρηση της Ειρήνης (A4P)», η οποία στοχεύει στην ενίσχυση της διατήρησης της ειρήνης μέσω πιο στοχευμένων εντολών, ισχυρότερων και ασφαλέστερων επιχειρήσεων, καλύτερα εξοπλισμένων και εκπαιδευμένων δυνάμεων και κινητοποιώντας την υποστήριξη για πολιτικές λύσεις.

Ο σκοπός και η αποστολή των κυανόκρανων

Παράλληλα, αναφέρεται πως το τμήμα Παγκόσμιων Επικοινωνιών του ΟΗΕ, σε συνεργασία με το Τμήμα Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων, υλοποιεί τη διεθνή πολυετή εκστρατεία επικοινωνίας με τίτλο «Διατήρηση της Ειρήνης του ΟΗΕ — Υπηρεσίες και Θυσίες». Η εκστρατεία εκφράζει την ευγνωμοσύνη των Ηνωμένων Εθνών στις χώρες που συνεισφέρουν με ένστολους άνδρες και γυναίκες στις ειρηνευτικές αποστολές.

Από το 1948, περισσότεροι από ένα εκατ. γυναίκες και άνδρες έχουν υπηρετήσει ως ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ. Κάθε μέρα, αλλάζουν τις ζωές εκατομμυρίων από τους πιο ευάλωτους ανθρώπους του κόσμου, επισημαίνεται και τονίζεται: Οι ειρηνευτικές επιχειρήσεις είναι μια μοναδική δύναμη με στρατιωτικούς και αστυνομικούς από περισσότερες από 120 χώρες που υπηρετούν μαζί με το πολιτικό τους προσωπικό.

Οι ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ προέρχονται από διαφορετικούς πολιτισμούς και μιλούν διαφορετικές γλώσσες, αλλά μοιράζονται έναν κοινό σκοπό: την προστασία των ευάλωτων κοινοτήτων και την παροχή υποστήριξης σε χώρες που αγωνίζονται να περάσουν από τη σύγκρουση στην ειρήνη. Όπως σημειώνεται, με τραγικό τρόπο, περισσότεροι από 3.500 κυανόκρανοι έχουν χάσει τη ζωή τους για την ειρήνη.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags: MTFUNIFILΑΔΡΙΑΣΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΗΕΕΛΛΑΔΑΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΟΗΕΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Related Posts

καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Χριστούγεννα με συννεφιά, βροχές και καταιγίδες – Δείτε αναλυτικά

25/12/2025 - 07:31
FPV Drones
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

316 ΣΠΤΧ: Δημιουργείται δεύτερη μονάδα παραγωγής drones για τις Ένοπλες Δυνάμεις – Θα έχει δυνατότητα κατασκευής 1.000 FPV τον μήνα

24/12/2025 - 16:31
FPV drones
ΥΕΘΑ

Δένδιας: Την μονάδα παραγωγής FPV drones του 316 ΣΠΤΧ επισκέφτηκε παραμονή Χριστουγέννων [pics]

24/12/2025 - 11:16

Διαβάστε Επίσης

Παραβιάσεις στο Αιγαίο: Η Τουρκία επιστρέφει στις «εργοστασιακές ρυθμίσεις» – Τι δείχνουν οι τελευταίες κινήσεις και τι αλλάζει στην αεροπορική ισχύ

Καιρός σήμερα: Χριστούγεννα με συννεφιά, βροχές και καταιγίδες – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1995 ξεκινά η κρίση των Ιμίων με το τουρκικό πλοίο Φιγκέν Ακάτ

Ουκρανία: 3 εκατομμύρια FPV drones παραδόθηκαν στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις το 2025

Ρωσία: Η πλειοψηφία των Ρώσων αναμένει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει το 2026, σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν πετρελαιοφόρο δεξαμενόπλοιο για «λαθρεμπόριο καυσίμων»

Τουρκία: Ο πιλότος του Falcon-50 είχε εκπέμψει πολλαπλά σήματα κινδύνου πριν από τη συντριβή

MQ-9B SeaGuardian: Οκτώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη αγοράζει το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό για 1,52 δισεκατομμύρια ευρώ

Top News

Η Σμαράγδα Καρύδη μετά το reunion του «Πάρα Πέντε»: Η αγάπη σας θα μας ζεσταίνει την καρδιά για άλλα 20 χρόνια

Εριέττα Μανούρη: Υπάρχουν μέρες που σκέφτομαι πως θα ήθελα παιδιά και άλλες που λέω "τι ωραία που είμαι ανεξάρτητη"

Νετανιάχου και Τραμπ συγκυβερνήτες σε βομβαρδιστικό Β-2 που περνάει πάνω από το Ιράν - Το AI βίντεο «μήνυμα» του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού

Μπλόκα αγροτών: «Εκεχειρία» για τις γιορτές και μετά πάλι αποκλεισμοί δρόμων - Με χαμηλές ταχύτητες η έξοδος των Χριστουγέννων

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert