OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα: Drones, ελικόπτερα, αυτόφωρο και εισαγγελείς για το τριήμερο

18/04/2020 - 10:49
χαρδαλιάς
Share on FacebookShare on Twitter

Τεράστια είναι η κινητοποίηση της αστυνομίας προκειμένου να τηρηθούν τα έκτακτα μέτρα το Πάσχα. Στους δρόμους 25.000 αστυνομικοί σε όλη την Ελλάδα. Έλεγχοι σε αυλές, ταράτσες και πυλωτές για… απαγορευμένες συναθροίσεις

Οι απίστευτες εικόνες τη Μεγάλη Παρασκευή με συνωστισμό σε σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές έχουν θορυβήσει τους υπεύθυνους της μάχης κατά του κορονοϊου που δεν θέλουν να γκρεμιστεί ό,τι έχει χτιστεί τις προηγούμενες εβδομάδες.

Γι΄αυτό το λόγο έχουν αποφασιστεί αυξημένα μέτρα τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και τους παραβάτες περιμένουν τσουχτερά πρόστιμα. Στη μάχη για το κυνήγι των παραβατών μπαίνουν περίπου 5.000 αστυνομικοί στην Αθήνα και συνολικά 25.000 σε όλη τη χώρα, όπως επίσης drones, ελικόπτερα, ενώ σε ετοιμότητα θα είναι και εισαγγελείς για το ενδεχόμενο αυτοφώρου. Παράλληλα 1.250 αστυνομικοί θα περιπολούν τις εκκλησίες, ενώ το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα θα δούμε περιπολικά ακόμα και στις γειτονιές. Θα υπάρχουν παντού μπλόκα προκειμένου να μην περνάει… κουνούπι χωρίς σοβαρό λόγο. Ακόμη και αστυνομικοί που για χρόνια ήταν σε γραφεία το επόμενο τριήμερο βγαίνουν στους δρόμους.

Οι πυλωτές, αυλές και οι ταράτσες την Κυριακή του Πάσχα θα είναι υπό το άγρυπνο μάτι της αστυνομίας για την αποφυγή συναθροίσεων. Τα μεγάλα τραπέζια με φίλους και συγγενείς απαγορεύονται δια ροπάλου καθώς παραμονεύουν εισαγγελείς… Παραβίαση των μέτρων σε ιδιωτικό χώρο σημαίνει πρόστιμο 300 ευρώ.

Σαφείς εντολές!

Στους αστυνομικούς έχει δοθεί εντολή να εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους, ενώ οι έλεγχοι θα είναι εξαντλητικοί. ‘’Βεβαιώστε παραβάσεις, αφαιρέστε πινακίδες, διπλασιάστε τα μπλόκα’’ είναι μερικές από τις οδηγίες που έχουν πάρει οι αστυνομικές δυναμικές. Εξονυχιστικοί θα είναι οι έλεγχοι σε όσους παρουσιάσουν βεβαιώσεις ότι μεταβαίνουν για τη βοήθεια ηλικιωμένων. Δεν αποκλείεται αστυνομικές δυνάμεις να τον συνοδεύσουν στον ηλικιωμένο προκειμένου να αποδειχθεί ότι λέει αλήθεια.

Στις αστυνομικές δυνάμεις δόθηκε εντολή τσεκάρουν τους περιφερειακούς δρόμους και παραδρόμους, καθώς δεν αρκούν τα διπλά μπλόκα στην Αθήνα. Για δημόσια συνάθροιση το πρόστιμο είναι 1000 ευρώ το άτομο.

Ουσιαστικά θα στηθεί ένα τεράστιο δίχτυ πάνω από την Αθήνα και τις περιοχές που υπάρχουν εξοχικά, ενώ θα λειτουργούν και τα αυτόφωρα, όπως και εισαγγελείς βάρδιας στους οποίους θα απευθύνονται οι αστυνομικοί όταν θα έχουν να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη περίπτωση.

Ξεκάθαρος κι ο Χαρδαλιάς

Όπως μάλιστα τόνισε την Μεγάλη Πέμπτη ο Νίκος Χαρδαλιάς περιμένουν σκληρά μέτρα για τους απείθαρχους για να μην πάρουν τους άλλους στον λαιμό τους.

Σκληρότερα μέτρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς με διπλασιασμό προστίμων αλλά και σαρωτικούς ελέγχους για το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή και την Δευτέρα του Πάσχα.

Η πρωτόγνωρη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε έχει αλλάξει τα πάντα γύρω μας. Οι 9 στους 10 δηλώνουν ότι θα γιορτάσουν με βάση τους κανόνες που επιβάλλουν οι συνθήκες. Τους ευχαριστούμε και τους ευγνωμονούμε, είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ.Χαρδαλιάς είπε όμως ακόμα ότι οι λίγοι που λένε ότι δεν θα ακολουθήσουν τις οδηγίες θα πάρουν στο λαιμό τους τους υπόλοιπους. Λένε ότι θα κάνουν ετοιμασίες και ότι δεν θα ακολουθήσουν κανέναν κανόνα. Την ημέρα του Πάσχα ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουμε πάρει.

«Για να προασπίσουμε την προσπάθεια είμαστε υποχρεωμένοι να ανακοινώσουμε δυο επιπλέον μέτρα»:

Το πρώτο είναι ότι από το Μεγάλο Σάββατο 18/04 στις 21.00 και ως τη Δευτέρα του Πάσχα τα μεσάνυχτα – δηλαδή Δευτέρα προς Τρίτη – επεκτείνουμε σε όλη τη χώρα το μέτρο του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση.

Ταυτόχρονα για το ίδιο διάστημα, η κατ΄εξαίρεση μετακίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ο κωδικός Β4 θα ελέγχεται σαρωτικά, ενδελεχώς και επιμελώς από τα όργανα ελέγχου σε όλη την χώρα. Σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό και θα μπορεί να γίνεται μόνο με αποκλειστικά μέχρι 2 άτομα ανά όχημα. Καταχρηστική και παραπειστική χρήση της περίπτωσης Β4 συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων για τον οδηγό και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.

Με πληροφορίες από: Star, Open, ΕΡΤ.

Tags: DRONESΑΣΤΥΝΟΜΙΑΠΑΣΧΑΠΡΟΣΤΙΜΑ

Related Posts

καιρός - βροχές
ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

23/12/2025 - 12:14
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές – Δείτε αναλυτικά

23/12/2025 - 04:29
Νετανιάχου - Μητσοτάκης
ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη με Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ πριν την τριμερή Ελλάδας – Ισραήλ – Κύπρου [vid]

22/12/2025 - 18:28

Διαβάστε Επίσης

Τουρκία: Νεκρός ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης, μετά τη συντριβή του αεροσκάφους του κοντά στην Άγκυρα

Τουρκία: Συνετρίβη το τζετ που μετέφερε τον αρχηγό του στρατού της Λιβύης κοντά στην Άγκυρα

«Η εκεχειρία στην Ουκρανία δεν θα θέσει τέλος στη ρωσική απειλή», προειδοποιεί ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών

SAMP/T NG: Η Γαλλία θα στείλει το σύστημα αεράμυνας νέας γενιάς στην Ουκρανία – Θα αναπτυχθεί ήδη από το 2026

Συρία: Αντιπροσωπεία έφτασε στη Μόσχα για συναντήσεις με Ρώσους αξιωματούχους – Στο επίκεντρο η συμφωνία με τους Κούρδους των SDF

Ντονέτσκ: Ο ουκρανικός στρατός αποσύρθηκε από την πόλη Σιβέρσκ – 13 στρατιώτες πιάστηκαν αιχμάλωτοι στη Σούμι

Πολεμικό Ναυτικό: Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ ορκίστηκαν οι νέοι ΕΠΟΠ [pics]

CV90: Η Λιθουανία ενέκρινε την απόκτηση 100 οχημάτων μάχης πεζικού μαζί με άλλα πέντε κράτη-μέλη του NATO

Top News

Η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ σε εξοπλισμούς για την αποτροπή σε Έβρο, Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο

Γιώργος Καπουτζίδης: «Δεν θα υπάρξει 3ος κύκλος, το "Πάρα Πέντε" πραγματικά ήταν η καρδιά μου»

Φοινικούντα: Νέα μαρτυρία κλειδί για το διπλό φονικό στο κάμπινγκ - «Έφτασα την επόμενη μέρα στο σημείο, ο ανιψιός ήθελε να το καθαρίσει»

Η Σμαράγδα Καρύδη στο Live News πριν το reunion του «Πάρα Πέντε»: Μέσα από τη σειρά ο κόσμος είδε μία εικόνα μου λίγο πιο αληθινή

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert