OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ

Πομπέο: Πυλώνας σταθερότητας η Ελλάδα – Μητσοτάκης: Στη Σούδα το USS Hershel Williams

29/09/2020 - 13:03
Μητσοτάκης - Πομπέο
Share on FacebookShare on Twitter

«Προσυπογράφω τη δήλωση του κ. Πομπέο ότι οι σχέσεις των δύο χωρών μας δεν υπήρξαν ποτέ τόσο στενές και παραγωγικές όσο είναι σήμερα. Είναι σχέσεις που απλώνονται σε όλα τα επίπεδα» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του μετά την διευρυμένη συνάντηση που είχαν με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα.

«Χαίρομαι επίσης που ο φίλος υπουργός θα φιλοξενηθεί στον τόπο μου στα Χανιά. Στο νησί αυτό δεν χτυπάει μόνο η καρδιά της Ελλάδος χτυπάει και η καρδιά της Ανατολικής Μεσογείου. Χτυπάει όμως και ο δυνατός παλμός της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας. Δεν είναι τυχαίο ότι τώρα μιλάμε από την 115 πτέρυγα μάχης στην πολεμικής μας αεροπορίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Η Σούδα αναδεικνύεται έτσι ως το πιο στρατηγικό σημείο της ευρύτερης περιοχής. Εδώ συναντώνται τα συμφέροντα των δύο χωρών μας μαζί μας όμως με εκείνα της ασφάλειας και της ειρήνης» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Στο σημείο αυτό ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε  ότι η Σούδα θα είναι έδρα ελλιμενισμού στο εξής το USS Hershel “Woody” Williams που είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλοία των ΗΠΑ.

«Η αναβαθμισμένη συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ απλώνει τη δράση της και στον χώρο της κοινής αμυντικής βιομηχανίας μας, με αιχμή τον εκσυγχρονισμό των 84 F-16 αλλά και με κοινά προγράμματα και πολύ σημαντικές κοινές επενδύσεις σε ελληνικά ναυπηγεία» σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε «διευρύνεται όμως και σε άλλα πεδία και σε άλλες περιοχές. Όπως στην Αλεξανδρούπολη η οποία ήδη εξελίσσεται σε κόμβο μεταφοράς αμερικανικού φυσικού αερίου προς την ηπειρωτική Ευρώπη, ανατολική και κεντρική Ευρώπη. Εκεί κατασκευάζεται πλωτή μονάδα επεξεργασίας φυσικού αερίου και ταυτόχρονα δρομολογείται και η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού. Το ίδιο και το λιμάνι της Καβάλας».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην Τουρκία λέγοντας ότι συνεχίζει την ακραία ρητορική και για την Ελλάδα αλλά και στα νερά της Κύπρου. Η ελληνική απάντηση σε όλες τις προκλήσεις δεν είναι άλλη από την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι σε μια στιγμή που παλιοί εχθροί γίνονται φίλοι όπως το Ισραήλ με τα ΗΑΕ δεν γίνεται στην Μεσόγειο να σηκώνονται κύματα εχθρότητας. Ο κ. Πομπέο στέκεται δίπλα μας και το διεθνές δίκαιο πρέπει να μένει σταθερή πυξίδα για όλους μας. Προσδοκούμε ότι θα ξεκινήσουν σύντομα οι διερευνητικές επαφές, είπε ο πρωθυπουργός και δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος πιστεύοντας ότι τώρα έχει έρθει η σειρά της διπλωματίας.

Παίρνοντας τον λόγο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο είπε πως οι σχέσεις των δυο χωρών είναι στο απόγειό τους.

Έχουμε μια πολύ ισχυρή στρατιωτική σχέση και σας βλέπουμε σαν έναν πυλώνα σταθερότητας και έχουμε πολύ στενούς δεσμούς, είπε ακόμα ο κ. Πομπέο.

Tags: 115ΠΜΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΠΟΜΠΕΟΣΟΥΔΑ

Related Posts

καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Επιδεινώνεται με βροχές και νεφώσεις – Δείτε αναλυτικά

21/12/2025 - 08:06
καιρός
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Βροχές σε νότια Πελοπόννησο και Κρήτη

20/12/2025 - 07:36
Δαβάκης - Καιρίδης
ΕΛΛΑΔΑ

Καβγάς Καιρίδη – Δαβάκη για την απουσία Δένδια από την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας της Βουλής

19/12/2025 - 14:27

Διαβάστε Επίσης

Ερντογάν στην παραλαβή του υποβρυχίου Hizir Reis: «Δεν έχουμε καμία βλέψη στα εδάφη κανενός – Θέλουμε ειρήνη»

Ρωσία: «Εποικοδομητικές οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την Ουκρανία»

Ιράκ: Οι ένοπλες οργανώσεις συζητούν τον αφοπλισμό τους αλλά ζητούν την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων

Δυτική Όχθη: Δύο νεαροί Παλαιστίνιοι νεκροί μετά από συμπλοκή με δυνάμεις των IDF

Ιράν σε Βενεζουέλα: «Έχετε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας απέναντι στην πειρατεία και την διεθνή τρομοκρατία των ΗΠΑ»

Λωρίδα της Γάζας: «Έχει σημειωθεί πρόοδος στην εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου» λέει ο απεσταλμένος του Τραμπ

Ο Πούτιν είναι έτοιμος για διάλογο με τον Μακρόν για την Ουκρανία αν υπάρχει «πολιτική βούληση»

Οι ΗΠΑ κατέσχεσαν τάνκερ κινεζικών συμφερόντων ανοικτά της Βενεζουέλας – Πλάνα από την επιχείρηση [vid]

Top News

Συνταγή για κατσικάκι φούρνου με κρούστα γιαουρτιού

Καιρός: Βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες από την Κυριακή και μέχρι τα Χριστούγεννα – Αναλυτική πρόγνωση

«Στο Παρά Πέντε»: Όσα έγιναν στο πλατό του reunion - Το παρασκήνιο της μεγάλης γιορτής

Το πρόγραμμα των αγροτών για τα μπλόκα και το άνοιγμα των διοδίων στις γιορτές – Νέα σύσκεψη στη Νίκαια σήμερα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert